Spiel 2017, de voorbereiding (deel 2)

Geplaatst door

Dance of the Fireflies trok mijn aandacht door de prachtige vormgeving. Het is een biedspelletje waarin tuinieren centraal staat. Veel biedspelletjes werken niet echt goed met zijn tweeën en dus is dit een spel dat ik ook eerst wil proberen voor ik toesla. Ik hoop echt dat het een leuk spel is want het ziet er zo mooi uit.

Ook Harvest Island trok mijn aandacht door de (nostalgische) looks. Het spel zou zo in eind jaren ’70 begin jaren ’80 bij mijn op school hebben kunnen staan. Gelukkig is het spel geen kinderspel want dan zou het natuurlijk meteen van mijn radar zijn gevallen. In het spel moet je aan de slag als boer en ga je verschillende gewassen proberen te verbouwen. Klinkt als agricola en dat vind ik ook een leuk spel. Maar omdat zowel de uitgever als de auteur me weinig zeggen, is dit ook een spel voor het rijtje try before I buy (or not).

The Sanctuary is een werkverschaffingsspel waarin je gaat proberen bedreigde dieren te redden. Er staat een prachtige tijger op de doos. Niek en ik houden beide wel van een goede werkverschaffer op zijn tijd. Het spel heeft verder een prettige speelduur en ziet er mooi uit. Als het doet wat het beloofd, dan zou deze zo maar mee naar huis kunnen mogen.

Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Vroeger heb ik me uren vermaakt met het vouwen van kraanvogels, bakjes, bloemen en nog veel meer van een blaadje papier, of te wel met het beoefenen van de edele Japanse papiervouwkunst Origami. Een spel over deze activiteit trekt dus ook meteen mijn aandacht. De informatie over dit spel is nogal summier. Het is een kaartspelletje en je hoeft zelf niet te vouwen, al wordt je aangemoedigd om een beginspeler-symbool te vouwen. Mijn interesse is gewekt, maar op basis van zo weinig informatie ga ik niet verder dan “staat op mijn radar”.

Vorig jaar zette het sympathieke Berlijns spellencafé Spielwiese haar eerste stappen op het uitgeverspad met Cottage Garden en schijnbaar is dat goed bevallen want dit jaar verschijnen er zelfs twee spellen van deze uitgever, waaronder Indian Summer. Indian Summer blijkt het tweede spel te zijn uit wat een trilogie moet worden van puzzel-spellen van Uwe Rosenberg (en nee, Patchwork valt hier niet onder). Het spel ziet er weer prachtig uit. Dit keer speelt het spel zich af in een prachtig herfstbos, waar je vossen en eekhoorn tegen kan komen. Dit spel durf ik wel blind te kopen en gaat dus gegarandeerd mee naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *