Taipan for two

Geplaatst door

Iets meer dan een jaar geleden werd ik de bezitter van een iPhone. Het is het soort apparaat waarvan als je hem eenmaal hebt, je afvraagt hoe je het ooit zonder hebt gedaan. Niek was ook al snel gecharmeerd van mijn iPhone en toen het abonnement van zijn mobiele telefoon afliep koos hij dus ook voor een iPhone. En om ons leven nog “appeliger” te maken kreeg ik met kerst een iPad van Niek (en krijgt hij op zijn beurt binnenkort een iPad van zijn baas). Nou gebruiken we de apparaten vooral veel solo (internetten, een spelletje doen, informatie opvragen of bellen), maar sinds kort spelen we samen taipan.

Via de bluetooth functie zoek de verschillende apparaten contact met elkaar en op die manier kunnen we samen tegen Alex en Chris spelen. Wat een genot om niet langer te hoeven spelen met Becky!

We hebben Alex en Chris op de slimste settings gezet en die geven ons nu goed tegenstand. We vermoeden zelf dat ze hun spel op elkaar afstemmen en dat ze stiekem in onze kaarten kijken! Als je zelf uit bent, mag je namelijk meekijken met de andere spelers; je ziet welke kaarten ze nog hebben en welke kaarten ze uitspelen. We maken regelmatig mee dat we elkaar “nat” zien gaan omdat Alex en Chris niet de meest logische kaarten uitspelen maar iets onlogisch waarmee ze in die situatie wel eerder uitgaan. Heel frustrerend.

Nou zouden we dit gedrag natuurlijk over kunnen nemen door bijvoorbeeld te overleggen over welke kaarten we aan het begin doorgeven of door tijdens het spel te overleggen met welke kaarten we uit komen, maar zo zijn wij niet. Nee, echt! Wij spelen niet vals, zelfs niet een beetje. En dat eerlijkheid loont, blijkt waar te zijn want we hebben beide potjes gewonnen. Het waren beide keren zwaar bevochten overwinningen, maar dat maakt het alleen maar leuker!

3 reacties

 1. @DJ: nee, voor iedere speler heb je een iDevice nodig.

  Mü is in iOS zeker niet slecht. Het kost een stuk meer moeite om van de AI te winnen dan bij Tichu.

 2. En kun je dit spel ook op één iP(a/o)d/hone met meerdere niet AI spelers spelen?
  Dus met doorgeven van het apparaat, denk ik dan (al dan niet beveiligd met een inlogcode tegen valsspelen;-) )

  Ik mis nog een recensie van Mü op een iOS systeem. Hebben jullie dit ook al geprobeerd?

 3. De Tichu-app geeft al aan dat de tegenstanders op het sterkste niveau in ieders kaarten kunnen kijken en daardoor soms onlogische keuzes lijken te maken.

  Spellen als Ra, Carcassonne, Roll through the Ages, Heersers der Woestijn en SmallWorld zijn trouwens heel goed te doen op de iPad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *