Texel

Geplaatst door

Gisteren zijn Niek en ik weer terug gekomen van onze vakantie op Texel. We hadden anderhalve week een appartementje gehuurd en hebben het heerlijk gehad. In dit blog zal ik à la Boardgamegeek verslag doen van de hoogtepunten van onze vakantie

Rette sich wer kann

De vakantie naar een eiland begint en eindigt altijd met een boottocht. Texel was het enige waddeneiland waar ik nog nooit was geweest en ik heb me verbaasd over hoe kort de overtocht was. Binnen een half uur ben je over.

Aquaretto
Een bezoekje aan Texel is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan “aqua-zoo” Ecomare. We hadden geluk, er was twee dagen geleden nog een zeehondje geboren. De oh’s en ah’s waren niet van de lucht. Ik vond het heel grappig dat op het buikje van de baby nog een stukje van de navelstreng te zien was.
 

Goldbräu

Tijdens een vakantie verheffen we terraszitten natuurlijk tot een kunstvorm. We hadden heerlijk weer (alleen ’s nachts en op de tweede dag wat regen, verder droog en meestal zonnig). We zaten vooral graag bij een strandtent waar ze super lekkere ijskoffie op het menu hadden staan.
Summertime
Zeker in de tweede helft van onze vakantie was het weer geweldig en dus hebben we vier heerlijke middagen op het strand gelegen. De eerste drie dagen was de zee heel ruig met flinke golven. Niek liet zich hier niet door tegenhouden, maar na één keer had ik het wel gezien. Maar op onze laatste stranddag was de zee heerlijk rustig en hebben we beide dus lekker in het water gelegen.
 
Herders en Schapen
Het bekendste symbool van Texel is het schaap. Je ziet de witte wollen wolkjes dan ook overal op het eiland terug (als het niet live is dan wel als ham of schapenkaas). Op het eiland is zelfs een heus schapentheater. In een boerenschuur is met hooibalen een tribune gemaakt en in dit theater voert boerin Renske een musical over het leven op een schapenboerderij op met vijftig schapen als medeacteurs. De schapen liepen tijdens de voorstelling af en toe naar de tribune toe om een hapje te nemen en zich te laten aaien door het publiek.

Icecream
Op Texel heb je niet alleen schapenboerderijen, maar ook boerenbedrijven die zich specialiseren in landbouwproducten (overal zag je bordjes waarop eigen producten te koop werden aangeboden). Maar de leukste boerderij was natuurlijk wel de ijsboerderij. Van de melk van de eigen koeien werd heerlijk ijs gemaakt in verrassende smaken, zoals after eight en appeltaart.

In de Ban van de Ring
Het hoogtepunt van onze vakantie had niets met schapen te maken maar alles met vogels. We hebben namelijk een valkeniers-workshop gevolgd waar we hebben geleerd hoe je een vogel onder de duim houdt of een loer draait. Tijdens de workshop mochten we ook een aantal uilen en roofvogels vasthouden en over en weer laten vliegen. De eerste vogels die we mochten vasthouden waar kerkuilen Frodo en Pepijn. Maar Oehoe Jerommeke was mijn favoriet. Het is echt super gaaf om zo’n grote uil vast te mogen houden, goed te bekijken en te horen wat voor een geluidjes hij maakt.

Scrabble
Tijdens onze vakantie hebben we natuurlijk ook lekker veel spelletjes gedaan, namelijk scrabble (7 keer), Stone Age (4 keer), Horus (2 keer), Jambo (1 keer) en Perry Rhodan (2 keer). Ik heb van deze 16 potjes één keer scrabble en één keer Horus gewonnen. Maar wellicht had ik minder spellen gedaan als ik vaker had gewonnen, dus echt erg vind ik het niet.

 

 
 
Can’t stop
Het is verbazingwekkend hoe snel onze vakantie is omgevlogen. Zijn we echt anderhalve week weggeweest? Het voelt veel korter. Aan de ene kant was het ook wel weer lekker om naar huis te gaan (hoe zou het met onze katjes zijn), maar het zou ook zeker geen straf zijn geweest als we nog wat langer hadden mogen blijven. Er zijn nog genoeg leuke dingen op Texel die we niet hebben bezocht, maar ook nog een dagje strand hadden we helemaal niet vervelend gevonden. We komen dus vast nog wel eens terug

 

 

Eén reactie

  1. Heerlijk stukje. Ik ben er zelf ook al een paar keer geweest en dat was, net als bij het lezen van dit verslag, genieten geblazen. Bedankt voor het even naar boven brengen van mijn leuke herinneringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *