The ultimate Dominion-box

Geplaatst door

Ik heb een flinke tijd geen Dominion gespeeld, maar sinds Peter Hein en Anton me overhaalden om een potje te spelen, is het weer een flink aantal keren op tafel verschenen. Ik heb ook meteen de inhaalslag gemaakt door alle uitbreidingen die ik nog niet had te kopen. Gisteren heb ik Dark Ages aangeschaft, dus ik ben weer helemaal “bij”. Alle nieuwe uitbreidingen pasten alleen niet in mijn oude Dominion-verzamelbox, dus ik moest op zoek naar iets nieuws. De Hema bleek de oplossing te hebben: een hobby-box.

Het is een beetje jammer van de afbeelding op de deksel (er zit weinig handvaardigheid in Dominion), maar het belangrijkste is dat alles in de doos past.

In de bovenste laag zitten alle koninkrijkskaarten. Voor iedere set heb ik een aparte kleur papier gekocht en met behulp van een snijmachine heb ik kaartjes gemaakt om de verschillende kaarten achter te zetten. De kaarten staan per set op alfabetische volgorde in de bak.

Onder de bovenste laag zitten drie langwerpige bakken en drie kleine bakjes (die precies in een langwerpige bak passen). In een bak heb ik alle andere kaarten van Dominion gezet (de geldkaarten, de puntenkaarten, de vloeken, etc.). In een andere bak liggen alle kartonnen velden uit de Seaside uitbreiding. En in de kleine vierkante bakjes liggen de blikjes waar ik de munten en puntenfiches uit Seaside in bewaar en de kartonnen kaartjes die ik te veel had gemaakt.

Onderin de doos heb ik alle spelregels gelegd.

En dit zijn dus alle kaarten uit alle Dominion sets bij elkaar. Er zit, als ik het goed begrepen heb, nog één uitbreiding in de pijplijn (Gilden) die volgend voorjaar wordt verwacht. De kaarten van deze uitbreiding zullen dan een plekje moeten krijgen in de losse bakken, maar dat moet lukken. Als Donald inderdaad geen nieuwe sets meer gaat maken, dan kan het hele Dominion-imperium bij elkaar in de bak opgeborgen worden. Opgeruimd staat netjes!

2 reacties

 1. Hallo Dagmar,

  ik ben helemaal weg van je box en ben er gelijk naar op zoek gegaan. Helaas zonder de resultaat. Ik ben bij 3 Hema's geweest, maar ze kenden geen hobbybox…
  Weet jij een Hema waar ze hem wel hebben? of is het al langer geleden dat je hem hebt gekocht en is hij inmiddels uit het assortiment?
  Ik zou het geweldig vinden als je het mij zou kunnen en willen vertellen.

  Mijn email is info@despellenschuur.nl

  Groeten, Johanna Hoekman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *