Vrolijke Biggetjes

Geplaatst door

2-7 spelers
15-25 minuten
Auteur: Alex Randolph
Uitgever: Drei Magier Spiele (2000)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

Sommige spellen zien er zo vrolijk uit dat je onmiddellijk nieuwsgierig wordt naar het spel zelf. Dit overkwam mij bij mijn eerste bezoek aan Spiel toen ik de reuzenversie van Vrolijke Biggetjes zag: mooie, vrolijk gekleurde varkentjes die speels gestapeld konden worden. Helaas was er toen geen tijd om uit te zoeken voor welk spel deze speelstukken gebruikt konden worden, maar gelukkig is dat manco inmiddels verholpen.

Vrolijke Biggetjes is een dobbelspel voor jonge kinderen. De biggetjes moeten zo snel mogelijk een weg afrennen. De weg is zo smal dat de biggen niet langs elkaar kunnen lopen, maar over elkaar heen moeten springen. Gelukkig zijn het geen gewone biggen, maar circusbiggen, dus dat is geen probleem.

Als je aan de beurt bent gooi je met een dobbelsteen en mag je het gegooide aantal ogen lopen. Als je aan het eind van je beurt op een vakje landt waar al een biggetje staat, dan mag je jouw big op de rug van deze big zetten. Als vervolgens een big mag lopen waar je op staat, dan lift je gratis mee! De big (of biggen) die als eerste over de finish rennen, hebben gewonnen.

Naast dit simpele dobbelspelletje, kunnen de speelstukken ook gebruikt worden om piramides van biggetjes mee te bouwen. Het zijn per slot van rekening geen gewone biggetjes, maar echte circusbiggen. In het spelregelboekje staan flink wat voorbeelden die je kunt proberen na te bouwen. Dit klinkt makkelijk dan het is, zelfs voor volwassenen.

… en de waardering

Het spel Vrolijke Biggetjes is een simpel dobbelspelletje voor jonge kinderen waarin de dobbelsteen de uiteindelijke winnaar bepaalt. Het is een leuke vondst dat de biggen op elkaars rug kunnen springen en op die manier mee kunnen rijden met de biggen waar ze op liggen. Omdat het spel zo simpel is, zal het alleen de allerjongsten kunnen boeien (maar daar is het spel ook voor bedoeld). Het spel zelf waardeer ik met drie pionnen. Maar omdat het echt leuk is om met de speelstukken piramides van biggetjes te bouwen, ken ik het spel nog een bonuspion toe. Ik zou me hier als kind tijden mee hebben kunnen vermaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *