We hebben een D, we hebben een O…

Geplaatst door

…MINION!

Verrassend, maar de SdJ-jury heeft nu het hart gevolgd en de prijs aan het -in mijn ogen- leukste spel van de lijst gegeven (net als vorig jaar, overigens). Verrassend, omdat Dominion toch vrij abstract is, en een kaartspel bovendien. Echt iets voor veelspelers die graag efficiënte ‘motoren’ bouwen en daarbij altijd op zoek zijn naar goede kaartcombinaties. Voor mensen zoals ik, dus.

Maar het goede van het spel is dat je het ook op een veel minder fanatiek/ambitieus niveau kunt spelen. En daarin ligt het mogelijke succes als familiespel. Nu hopen dat het in Duitsland commercieel aanslaat, en ook in Nederland. Maar wachten op de Nederlandse versie van Intrigue ga ik niet. Zodra die bij de lokale spellenboer ligt, gaat-ie mee naar huis.

Over spellenprijzen gesproken: de nominatielijst van de NSP wordt over een tijdje bekendgemaakt, en ook daar zullen we de nodige kwaliteit aantreffen. De afgelopen jaargang loopt over van de prachttitels, dus we hadden zo een lijst met 20 spellen kunnen maken, of met allemaal spellen van dezelfde uitgever. Binnenkort meer.

Eén reactie

  1. Ik ben het met je eens dat Dominion dit jaar een goede en terechte winnaar is van het SdJ (hulde), maar Keltis vond ik vorig jaar echt niet het beste spel. Persoonlijk vind ik Stone Age vele malen beter. Misschien niet echt vernieuwend, maar dat is Keltis in de verste verten ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *