Zombie Dice

Geplaatst door

2-5 spelers
10 minuten
Auteur: Steve Jackson
Uitgever: Steve Jackson Games (2010)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

Zombie Dice is het schoolvoorbeeld van wat in Engels een Dice Fest wordt genoemd: een dobbelfeestje. Al zal niet iedereen dit spel een feestje vinden.

In het doosje (een ronde koker) zitten dertien dobbelstenen in drie kleuren. Op de dobbelstenen staan drie soorten symbolen: hersenen, voetjes en een schot hagel. De verhouding tussen deze symbolen wisselt per kleur. De groene dobbelstenen hebben bijvoorbeeld de meeste hersens en de minste schoten hagel en de rode de meeste.

Doel van het spel is om als eerste dertien hersens verzamelt te hebben (thematisch vertaald: je bent een zombie met honger en je buik zit vol zodra je dertien hersenpannen gekraakt hebt om bij de heerlijke, warme inhoud te komen en die op te smikkelen). Dit doe je door te dobbelen. Tijdens je beurt pak je (blind) drie dobbelstenen uit de koker en die gooi je. Gegooide hersenpannen leg je op zij. Dobbelstenen waarbij het schot hagel boven ligt, leg je ook opzij. Hier ben je “niet zo blij mee”, want als je drie schoten hagel hebt geïncasseerd ben je af. De dobbelstenen met voetjes moet je (als je niet past) nog een keer gooien (dit zijn de slachtoffers die je net te snel af waren en wegrenden). Je pakt net zo veel dobbelstenen bij tot je weer drie dobbelstenen hebt en deze gooi je weer. Je mag zo lang doorgaan als je wilt, maar als je drie dobbelstenen met een schot hagel voor je hebt liggen dan ben je af en krijg je voor die beurt geen punten. Als je op tijd stopt, krijg je net zo veel punten als je hersens gegooid hebt.

Zodra een speler tenminste dertien hersens heeft verzameld, wordt de ronde nog uitgespeeld. De zombie met de best gevulde maag heeft gewonnen.

… en de waardering

Zombie Dice is een echt push your luck spelletje. Waag je de gok als je al twee schoten hagel hebt liggen om nog een keer te gooien of ben je een lafaard en speel je op safe. Het spel wordt leuker als je tijdens je beurt sfeerverhogende zombie-geluiden maakt (brains!! Yum Yum!!). Maar hoe goed je zombie-imitaties ook zijn, het spel blijft erg weinig om het lijf houden. Je gooit met dobbelstenen en de enige keuze die je maakt is of je door gaat of er niet. Er zijn push your luck spellen die meer diepgang hebben (Can’t stop of King of Tokyo bijvoorbeeld). Gelukkig duurt het spel maar een paar minuten en binnen die tijd is het spel nog best grappig voor een keertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *