Aanbevolen door nerds

Geplaatst door

De Zweden lijken niet echt gecharmeerd te zijn van bordspellen. Onze gastvrouw Maria vond het behoorlijk raar dat Niek en ik samen een spelletje deden aan haar keukentafel. In speelgoedwinkels (ik beken, ik kan geen speelgoedwinkel voorbij lopen zonder te kijken welke spellen verkocht worden) was het aanbod zeer teleurstellend. Zelfs Catan en Carcassonne lagen niet in de schappen. Met zo’n aanbod zou ik ook geen spellengek zijn geworden.

In Malmö heb ik wel een winkel met goed spellenaanbod gevonden. Het was een winkel die zich hoofdzakelijk bezig hield met science fiction en fantasy boeken en DVD’s, maar in een hoek van de winkel was ook een interessante hoeveelheid spellen te vinden. De meeste spellen waren in het Engels dus schijnbaar worden ze ook echt niet gemaakt in het Zweeds.
De winkel was, gezien het reclamebordje voor Smallworld, niet echt onder de indruk van de gemiddelde spellenliefhebber. Op het bordje staat namelijk “aanbevolen door Nerds”.

4 reacties

 1. Aan je beschrijving van de winkel en de foto te zien, denk ik idd wel dat het diegene is. En zoals je al zegt is het zeer onwaarschijnlijk dat er twee zijn in Malmö.

  Ik heb toen Guatamala Café gekocht voor €50.
  Een erg leuk spel, maar helaas wat duur. Via de site van de uitgever is het voor €25 te koop, zag ik later. En de beloofde koffiebonengeur ontbrak ook nog eens. 🙁

 2. Ik heb niet op de straatnamen gelet. Gezien de lage interesse in spellen kan ik me haast niet voorstellen dat in Malmö twee spellenwinkels zitten met ongeveer hetzelfde assortiment. Ik ben nou wel benieuwd wat je hebt meegenomen. Ik heb niets gekocht, maar ik had twee dagen eerder dan ook al mijn slag geslagen in Hannover

 3. Was het die winkel in de Djäknegatan?
  Daar ben ik vorig jaar ook geweest. In eerste instantie vond ik het tegen vallen, totdat ik in de ruimte direct achter de winkel kwam. Ik was best zeer verrast over het assortiment, maar helaas ook over de prijzen. €60 voor iets waar je hier 35 of 40 voor betaald. Maar ik kon het toch niet naleten iets mee te nemen :p

 4. Het lijkt er dus op dat Zweden nog in de fase zit waar Nederland een jaar of 15-20 geleden in zat: spellen als exclusief domein voor de nerds.
  Het feit dat je spellen daar alleen aantrof in een winkel voornamelijk gericht op gecertificeerd nerdy interesses (SF, fantasy, D&D) zegt genoeg.
  In Engeland was het trouwens net zo erg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *