Beestenboel

Geplaatst door

2-8 spelers
15 minuten
Auteur: Reinhard Staupe
Uitgever: 999 Games (2002)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 1 Gemiddelde: 2]

Het spel …

Boer Rutger is steeds één van zijn dieren kwijt. In dit kaartspel voor kinderen vanaf 4 jaar moet je hem proberen te helpen zijn dieren weer terug te vinden.

In het kleine doosje zijn 2 soorten kaarten: met een lachende boer en met een treurige boer. Op de kaarten met de lachende boer staat steeds één dier afgebeeld. Al deze kaarten worden open in het midden op tafel gelegd. De kaarten met de treurende boer laat steeds vier dieren zien. Daarom is de boer ook treurig, hij zoekt het vijfde dier. Om het nu nog een beetje moeilijker te maken zijn er ook vijf kleuren. Op iedere kaart komen vier diersoorten en vier kleuren voor. Het is nu de bedoeling zo snel mogelijk het ontbrekende dier met de missende kleur tussen de openliggende kaarten te vinden. Dan zijn alle dieren weer compleet en mag je die kaart houden. Het spel is afgelopen als de laatste openliggende kaart gepakt is. Wie de meeste dieren terug gevonden heeft is de winnaar van dit spel.

… en de waardering

Dit is echt een spel voor de allerkleinsten. De dieren hadden wat meer van elkaar mogen verschillen. Nu moet je soms goed kijken welk dier ontbreekt. Een deal met Dick Bruna bijvoorbeeld (ook dezelfde doelgroep zou je zeggen) was een goed idee geweest. Prettig is dat de kaarten lekker dik zijn, zodat ze ook in kinderknuisten niet verfrommelen. Dit spel valt nog het best te omschrijven als Set! voor kinderen. Leuk als je er een zekere aanleg voor hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *