BGG@SEA dag 3: Juneau en Mendenhall Glacier

Geplaatst door

In de nacht tussen de tweede en derde dag van de cruise was de klok nog een uurtje verder terug gegaan. Het tijdsverschil met Nederland was daardoor opgelopen tot 10 uur. Niek wilde heel graag de F1 race zien die in Nederland ‘s middags werd uitgezonden, maar bij ons dus vanaf 5 uur. Helaas was er iets mis gegaan met de wekker waardoor we “pas” om half 6 wakker werden en de start dus net hadden gemist, maar we nog wel het grootste deel van de race konden zien waarbij Max Verstappen als winnaar over de streep ging.

Na de race gingen we ontbijten en daarna zochten we een plekje aan het raam in de Main Dining Hall op dek 5 op om daar wat spelletjes te doen. We begonnen met een potje Bob Ross (die Niek wederom won), gevolgd door een potje Tides of Madness (die Niek won) en Hanamikoji (die ik won). Aan een tafel naast ons zagen we ondertussen een stel gebogen over de regels van Potion Explotion en omdat wij dat spel goed kennen, heeft Niek het spel even uitgelegd. Terwijl we hier zaten zagen we ondertussen een prachtig landschap aan ons voorbij glijden en spotten we de eerste Bald Eagles van de dag.

Het was inmiddels 11 uur geworden en dus gingen we terug naar onze hut om ons klaar te maken om van boort te gaan. Om 12 uur zouden we namelijk aankomen in Juneau, de hoofdstad van Alaska. De BGG-excursie waar we ons voor hadden opgegeven begon pas om 4 uur dus we hadden een paar uur de tijd om zelf het stadje te verkennen. We hadden ontzettend veel geluk met het weer, het was namelijk droog. In Juneau regent (of sneeuwt) het gemiddeld 250 dagen per jaar en is dus elke droge dag hier een cadeautje. De bossen die om Juneau heen liggen zijn dan ook officieel regenwouden.

Juneau is een klein stadje dat drijft op toerisme. We begonnen met een ritje in de Mounts Roberts Tramway om het stadje en de omgeving van bovenaf te bekijken. Daarna hebben we een rondje door de winkelstraat gelopen. Hier vind je de ene juwelier na de andere, afgewisseld met wat standaard souvenir-shops.

Om vier uur moesten we ons weer verzamelen op de pier bij de boot voor de BGG-excursie naar de Mendenhall Glacier met aansluitend eten in een zalm-restaurant. We werden met bussen naar de gletsjer gereden en de chauffeur vertelde ondertussen nog het een en ander over Juneau en het leven in dit afgelegen deel van Amerika (Juneau is alleen per vliegtuig of boot te bereiken en niet over de weg). Bij de gletsjer mochten we een uur rondlopen. Je kon naar verschillende uitkijkpunten gaan om vanaf daar de gletsjer te bekijken. Het landschap was wonderschoon en we zagen nog flink wat Bald Eagles. Een groepje dat een andere route had genomen heeft zelfs nog een bruine beer gezien (je hoort mij niet klagen dat ik dit gemist heb).

Na een uur werden we weer in de bus geladen en naar het restaurant gebracht. Het restaurant lag in een stukje bos. Er waren lange picknicktafels voor ons gereserveerd waar we konden gaan zitten nadat we onze borden vol hadden geschept met een Amerikaans feestmaal bestaand uit coleslaw, gegratineerde aardappels, cornbread en verse gerookte zalm met zelfgemaakte blueberry pie toe. Wij zaten tijdens het eten weer bij Kevin en Kimberly (waar we op de eerste avond van de cruise een spelletje mee gedaan hadden) en bij Clint (vernoemd naar Clint Eastwood).

 

Na het eten kon je nog over een paadje een klein stukje door het bos lopen langs een prachtig helder beekje (waar later dit jaar zalmen komen om zich voort te planten) naar een prachtige waterval.

Om half 8 was het tijd om weer terug naar het schip te gaan. Terwijl we op het busje wachten zagen we nog een paar Bald Eagles over vliegen. We waren om half 9 weer terug in onze hut. Ik was zo moe van de lange en leuke dag dat ik het niet meer zag zitten om spellen te gaan doen. We hebben dan ook alleen nog even een drankje op ons balkonnetje gedronken en naar de ondergaande zon gekeken en zijn daarna vroeg gaan slapen.

4 reacties

  1. Het lijkt wel alsof jullie de helft van de tijd allerlei spellen aan de Amerikanen moesten uitleggen omdat zij de regels nog niet kenden 😉 ook nog hard gewerkt dus!

    1. Zo normaal als wij het vonden om even te helpen, zo bijzonder leken onze medereizigers het te vinden. Bij de slotbijeenkomst vroegen mensen of de organisatie de volgende keer “ teacher wanted” bordjes mee wilde nemen. Misschien is het dus een cultuurdingetje dat Amerikanen niet zo snel ongevraagd hulp aanbieden.

  2. Dank!

    Het was absoluut een fantastische combinatie. Als ik het over zou kunnen doen, zou ik er niets aan veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *