Big Brain Academy Het Bordspel

Geplaatst door

2-6 spelers
30-45 minuten
Uitgever: university games (2007)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 1 Gemiddelde: 5]

Het spel …

Het succesvolle Nintendo-spel Big Brain Academy is door University Games naar de spellentafel gebracht door er een partygame van te maken. In het spel speel je in teams tegen elkaar om te kijken wie de zwaarste hersenmassa heeft.

Er zijn verschillende categorieën opdrachten en binnen de verschillende categorieën komen telkens drie verschillende soorten opdrachten voor. In de categorie geheugen moet je bijvoorbeeld een zin vol tongbrekers nazeggen, een getallenreeks die een andere speler voorleest herhalen of een serie van geluiden nadoen.

Omstebeurt krijgen de spelers 30 seconden de tijd. In deze tijd moet je zo veel mogelijk opdrachten in een categorie uitvoeren. Aan het eind trek je het aantal foute antwoorden af van je goede antwoorden om te bepalen hoeveel hersenfiches je krijgt. De verdiende fiches leg je in het schaaltje van de weegschaal. Aan het eind van het spel kan je dan aan de weegschaal aflezen welk team de zwaarste hersens heeft. Dit team wint.

… en de waardering

Ik ben meer van de unplugged spellen dan van de computergames en moet dus bekennen dat ik nog nooit een Nintendo-spel heb gedaan. Als voorbereiding voor het bordspel heb ik daarom maar eens een kijkje genomen op de site over de Wii-versie van Big Brain Academy. Ik vond het er wel fascinerend uitzien en herken er de elementen uit het bordspel wel in terug.

Eerlijk gezegd vond ik het er leuker uitzien dan het bordspel. Ik denk dat dit type spel zich beter leent voor de computer dan voor een bordspel. Om te beginnen is het aantal opdrachtkaartjes in de speldoos erg beperkt. Als je Big Brain Academy Het Bordspel meerdere keren achter elkaar doet val je al snel in herhaling. Ik kan me voorstellen dat in de computer-versie veel meer opdrachten zitten opgenomen. Maar bovendien denk ik dat het prettiger speelt op een computer omdat die de “administratieve handelingen” verricht, zoals het bijhouden van de speeltijd en het controleren van de juistheid van de antwoorden.

Is er dan niets goed aan dit spel? Nou, zo erg is het ook weer niet. Het is voor een keertje best vermakelijk en als je er voor zorgt dat de teams ongeveer even sterk zijn, maakt het zelfs niet uit dat sommige typen opdrachten voor volwassenen echt veel te makkelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *