Dobbelpret

Geplaatst door

Terwijl ik dit schrijf is Niek naar de wedstrijd Nederland – Roemenië aan het kijken. Af en toe slaat hij wat oerkreten, maar dat schijnt er bij te horen. Ik ben al dankbaar dat hij de oorlogskleuren in de kast heeft gelaten. Voetbal kan mij eigenlijk niet zo boeien (en daarmee heb ik me zeer vriendelijk uitgedrukt). Wat ook bij voetbal hoort zijn voetbal-poeltjes. Ook bij mij op het werk is er een voetbalpoel en als experiment doe ik mee.

Ik weet helemaal niets van voetbal en voel geen enkele behoefte om daar verandering in te brengen. En daarom heb ik een hulpmiddel ingezet om mijn voorspelling voor de voetbalpool te maken: een dobbelsteen. En dan niet zo maar een dobbelsteen, nee, een vierzijdige dobbelsteen. Natuurlijk moet ik eigenlijk niet verklappen hoe mijn geheime wapen werkt, maar omdat het me niet uitmaakt of ik eerste of laatste wil ik mijn methode best wereldkundig maken.

Men neme een vierzijdige dobbelsteen. Ik heb de indruk dat het vrij zeldzaam is dat een team meer dan drie keer scoort, dus de van de vier maak je een nul en het dobbelen kan beginnen. Bij mijn voetbalpoeltje moest je ook een tussenstand invullen. In dat geval heb je de geavanceerde methode nodig. Je gooit eerst volgens de hierboven beschreven methode de eindstand bij elkaar. Daarna gooi je voor de tussenstand. Als je een hoger getal gooit dan de eindstand, dan vul je 0 in.

The proof of the pudding is in the eating. De vraag is dan ook hoe goed mijn methode presteert. In totaal hebben 80 collega’s de voetbalpoel ingevuld en ik sta op dit moment op de 42e plek. Niet gek toch, voor voorspellingen die tot stand zijn gekomen door dobbelsteenworpen. Ik vrees wel met grote vreze voor de volgende rondes want bij de kwartfinales heb ik aardig wat teams door laten gaan (wederom op basis van een dobbelsteenworp) die er inmiddels al uit zijn.

Voor wie het interesseert, volgens mijn dobbelsteen gaat Turkije winnen. Mijn steun hebben ze in ieder geval!

Toegift: Het EK is inmiddels (gelukkig) afgelopen en ik ben 45e geworden in de EK-poel (van de 80). Niet gek toch voor een voorspelling die gemaakt is met behulp van een dobbelsteen.

3 reacties

  1. Niek mocht niet aan het EK-poeltje van mijn werk mee doen dus helaas weten we niet of de dobbelstenen beter zijn dan zijn “gezond” verstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *