Cats & Boxes

Geplaatst door

vanaf 7 jaar
Uitgever: Smart Games (2023)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 1 Gemiddelde: 4]

Het spel…

Heel veel katten kan je geen groter plezier doen dan door een mooie lege doos in de woonkamer te zetten. Voor je het weet zitten ze er in en kijken ze intens tevreden om zich heen. In het puzzelspelletje Cats & Boxes worden de rollen omgedraaid. De katten zitten rustig in de woonkamer en aan jou de schone taak om over alle katten een doos heen te zetten.

In Cats & Boxes begin je met het opbouwen van je puzzel door de katten en puzzelstukken (tetris-stukken waarop één of twee dozen staan) op het speelbord te plaatsen. In een boekje staan zestig verschillende startopstellingen. Ze variëren van moeilijkheid van starter tot en met wizard. Je doel is om de stukken één voor één te verplaatsen, net zo lang totdat er een doos over elke kat heen staat. Hoe hoger het niveau, hoe meer stappen je moet zette om de puzzel op te lossen en hoe langer je over zult doen om de oplossing te vinden.

Als je zelf de oplossing niet weet te vinden, dan kan je achterin het boekje kijken en daar wordt dan uitgelegd hoe je bij elke opgave alle katten in de dozen had kunnen krijgen.

…en de waardering

Ook Robbie kon het spelmateriaal niet weerstaan

Cats & Boxes is een puzzelspelletje van Smart Games en dan weet je dat het met de kwaliteit wel snor zit. Het spel ziet er prachtig uit en is gemaakt van heerlijk robuust materiaal. Als je zo’n mooi spel op tafel zet, dan zijn er maar weinig mensen die het niet willen uitproberen. Zoals met veel goede puzzelspelletjes zijn de regels heel simpel, maar ben je soms nog best even bezig om de oplossing te vinden. Zelfs op de lagere niveaus liep ik af en toe vast. Wat dan vaak hielp was om gewoon even helemaal opnieuw te beginnen en vaak lukte het dan wel.

Liefhebbers van dit soort puzzelspelletjes kunnen Cats & Boxes met een gerust hart in huis halen. Het is precies wat je er van verwacht: een heel mooi puzzelspelletje dat erg leuk is om te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *