Cat Stax

Geplaatst door

1 speler (vanaf 7 jaar)
5-30 minuten
Auteur: Bob Ferron
Uitgever: 999 games (2024)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 1 Gemiddelde: 5]

Het spel…

999 Games heeft deze zomer een lijn met 3D puzzels uitgebracht, waaronder één met katten als puzzelstukken. Nou ben ik niet zo’n puzzelaar (ik heb er het geduld niet voor), maar deze wilde ik wel proberen.

Boven in het handzame doosje van Cat Stax ligt een tray met daarop twaalf vrolijk gekleurde katten in verschillende vormen en groottes. Als je deze tray optilt dan vind je kaarten met daarop de puzzelopdrachten en -oplossingen.

Op elke kaart staat welke katten je voor deze puzzel nodig hebt en welk vloeroppervlak je met deze katten moet gaan vullen. Voor de makkelijkste puzzels hoef je maar één laag katten te maken, voor de meest complexe moet je de katten zelfs vier lagen hoog stapelen.

En dan kan je gaan puzzelen. Met een beetje gezond verstand, geduld en wat trial & error los je de puzzel op. Als het niet lukt, dan kan je op het oplossingenkaartje kijken hoe het had gemoeten.

…en de waardering

Ik kan me voorstellen dat mensen die er van houden om puzzeltjes op te lossen, veel plezier aan dit spel zullen beleven. In een handzaam pakje vind je 48 puzzels in oplopende moeilijkheid. De makkelijkste laag kreeg ik met wat moeite zelf nog prima opgelost. De moeilijkste gaan me ver boven de pet. Ik heb voor de foto nog wel ééntje nagebouwd en dat vond ik al best uitdagend. De katjes zien er heel schattig uit, maar ze zijn als je ze gaat stapelen minder stabiel dan blokvormige stukken waren geweest. Een echte puzzelaar laat zich daar vast niet door afschrikken en als je het vaker doet, dan word je er vast ook handiger in. Ik ben geen echte puzzelaar en vond het daarom leuk om Cat Stax te proberen, maar zie mezelf de hele stapel puzzels niet doorwerken. Ik doe liever een echt spelletje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *