DE spellentip voor de feestdagen is…

Geplaatst door

Time’s Up!

Iedere keer als een partyspel me aanstaat, zeg ik eerst dat het niet mijn genre is. Maar kan ik dat nog langer volhouden nu ik weer een fantastisch exemplaar heb gevonden? Want dat is Time’s Up.

Het is al een wat oudere titel, waar ik regelmatig goede verhalen over las. Maar het was er alleen in buitenlandse edities. Hoeft niet erg te zijn, behalve dan dat het in Time’s Up om bekende personen gaat. En aangezien ik al slecht ben in Bekende Nederlanders, leek een spel vol Bekende Buitenlanders me geen goed idee. Maar na de Vlaamse editie heeft Asmodée nu ook een Nederlandse uitgebracht. Toen ik die op het Spellenspektakel zag voor een schamele 18 euro, wist ik wat me te doen stond.

Spijt heb ik niet gekregen. Inmiddels 3x gespeeld en ik weet genoeg: dit is mijn favoriete partyspel. Zelden heb ik zo vaak en hard moeten lachen bij een spel, en mijn medespelers met mij. Dit kun je nog aan de grootste kniesoor voorzetten en je hebt een leuke avond.

Het spelidee is simpel: je moet voor je teamgenoot (-en) zo veel mogelijk personen in 30 seconden omschrijven. In de eerste ronde mag je alles zeggen, behalve natuurlijk woorden uit de naam en dergelijke. Tot dusverre niets nieuws ten opzichte van iets als 30 Seconds. De echte lol komt in de tweede en derde ronde: dan gebruik je dezelfde kaarten als in de eerste, maar mag je niet meer alles zeggen. In de tweede ronde nog slechts één, in de derde ronde: mond dicht! En geloof me, in die tweede en (vooral) derde ronde houd je het niet droog. Daar is geen alcohol voor nodig, zoals deze geheelonthouder je kan verzekeren.

Dus, wie nog een leuke bezigheid zoekt om de feestdagen met de (schoon)familie maar door te komen, kan ik Time’s Up van harte aanbevelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *