De stemmen zijn geteld!

Geplaatst door

Gisteren stuurden nog aardig wat mensen op de laatste valreep hun lijstje in. Nu ik die verwerkt heb zijn de algoritmes gaan draaien en is op super objectieve, onafhankelijke, onnavolgbare en oncontroleerbare wijze de Lijst met 100 Populairste Spellen van Nederland en Vlaanderen er uitgerold. Nu volgt het taaie werk van het opmaken van het hele monster en dagelijkse lijstjes van 10 spellen. Aanstaande maandag zal de eerste lijst verschijnen, op 12 mei kun je dan lezen welk spel nu de onbetwiste nummer 1 is. De stemmers hebben al een berichtje gehad over de winnaar, ik hoop dat ze het geheim nog even voor zich kunnen houden.

Over de stemmers gesproken: laat ik van de gelegenheid gebruik maken om jullie hier allemaal nog eens te bedanken voor je bijdrage. Zonder jullie lijstjes en leuke en originele commentaren erbij zou deze hele onderneming een faliekante mislukking zijn geworden. Jullie waren dit keer met 258, opnieuw een record. Hele gezinnen en spellenclubs stuurden lijstjes op, waardoor in een enkel mailtje soms wel acht lijstjes stonden. Dat is het enthousiasme waar ik vrolijk van word en dat me de motivatie geeft om dit ieder jaar weer op te tuigen (dat, en het het feit dat ik een iets bovengemiddelde belangstelling voor statistiekjes heb).

Het aantal spellen dat de lijst heeft gehaald is opnieuw onveranderd, maar de concurrentie is steeds moordender. Verwerkingsfouten voorbehouden kregen in totaal 905 verschillende spellen minstens één stem. Als ik uitbreidingen apart zou tellen zou het met gemak boven de 1000 uit zijn gekomen, maar zoals jullie weten tel ik die als stem voor het basisspel. Een plekje veroveren bij de bovenste 100 wordt zo steeds moeilijker: er zijn spellen die op minstens tien lijstjes voorkwamen en toch de lijst niet haalden.

Genoeg informatie voor nu, ik ga aan de slag. Tot maandag!

2 reacties

  1. Jeeej, ontzettend veel zin in! Benieuwd hoeveel spellen ik op basis van deze lijst ga aanschaffen, want enthousiasme van medespelers werkt aanstekelijk bleek vorig jaar. Bedankt voor al je moeite Peter Hein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *