Dier op Dier: Het duel

Geplaatst door

2 spelers
10 minuten
Auteur: Klaus Miltenberger en Udo Peise
Uitgever: Haba (2009)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

In Dier op Dier hebben we geleerd dat je met sommige dieren prima stapels kan bouwen. In Dier op Dier het Duel blijkt dat meer dieren er lol in hebben om op elkaar te klimmen. Als dat maar goed gaat!

Aan het duel nemen twee teams van vier dieren deel: een inktvis, eekhoorn, gans en een tijger. Met twee dobbelstenen wordt bepaald welke dieren bovenop en onderop de toren moeten komen en daarna moeten de dieren zo snel mogelijk in de juiste volgorde op elkaar klimmen.

Elke speler is de baas over één van de twee teams. De dieren zijn natuurlijk prachtige houten figuurtjes (met minder nemen we van Haba ook geen genoegen). Zodra de dobbelstenen uitgerold zijn weet je wat je te doen staat, bijvoorbeeld bouw een toren waarin de gans onderop en de tijger bovenop staat en de inktvis en eekhoorn in het midden zitten. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan want de dieren stapelen niet echt makkelijk.

De speler die als eerste zijn dieren gestapeld en wel heeft staan wint een punt en zodra je drie punten hebt, heb je gewonnen.

… en de waardering

Ik ben een enorme fan van Dier op Dier en ik was dan ook erg benieuwd naar deze opvolger. Eigenlijk hoopte ik vooral op meer van hetzelfde maar dan met nieuwe, lastiger te stapelen dieren. Ik heb een beetje mijn zin gekregen, de dieren zijn lastiger te stapelen, maar het is niet meer van hetzelfde.

Dier op Dier het Duel kan prima op eigen benen staan. Het is een razendsnel stapel-spelletje voor twee personen. Ik vind het best aardig voor een keertje, maar er zit me te weinig variatie in. Met vier dieren zijn er maar 24 (4*3*2*1) volgordes waarop je ze kan stapelen. Natuurlijk kan je zelfs binnen een bepaalde volgorde een beetje variëren, maar in de praktijk val je al snel in herhaling. Ik had het leuker gevonden als er nog een beestje bij was gekomen, dan had je 120 verschillende stapelmogelijkheden en dus flink meer variatie gehad.

Gelukkig laten de dieren uit het duel zich ook prima integreren in het oorspronkelijke Dier op Dier. Ik heb dan ook twee doosjes van het Duel gekocht om als uitbreiding op het oude spel te dienen. Dit werkt prima en vind ik persoonlijk leuker dan Het Duel zelf. Het Duel geef ik dan ook maar 2 pionnen, maar koop het spel vooral als je Dier op Dier wat wilt uitbreiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *