Dier op Dier: Klein maar Dapper!

Geplaatst door

2 spelers
5 minuten
Auteur: Klaus Miltenberger
Uitgever: Haba (2012)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

Het kampioenschap dierenpiramide-bouwen is weer begonnen! Dit keer mogen ook de allerkleinste dieren mee doen. Dit vraagt om nog meer behendigheid van de spelers. Als dat maar goed gaat!

Dier op Dier: Klein maar Dapper! lijkt van alle varianten nog het meest op het oorspronkelijke Dier op Dier. In het kleine doosje zitten namelijk een kleine krokodil en twee setjes met kleine dieren (eende-kuiken, kikker, vlinder, ijsbeer-pup, egeltje en kanagaroe-baby). En de bekende Dier op Dier dobbelsteen.

Het spel gaat ook precies hetzelfde: gooi met de dobbelsteen. De worp bepaald vervolgens wat je moet doen: zelf dieren naar keuze plaatsen, de ander laten zeggen welk dier je moet stapelen of een eigen dier door de tegenspeler laten plaatsen.

Als je bij het stapelen de piramide instort, dan moet je (maximaal) 2 dieren terug in je voorraad nemen. Het spel gaat net zo lang door tot iemand zijn laatste dier op de piramide heeft gezet en dus de winnaar is.

… en de waardering

Dier op Dier: Klein maar Dapper! ziet er uit alsof het een perfecte reiseditie van Dier op Dier is. Als je de beestjes en dobbelsteen in een zakje doet, dan kan zelfs een backpacker het moeiteloos meenemen.

Helaas, zijn de beestjes minder goed stapelbaar dan de dieren in het origineel. In het originele spel zijn de beestjes zo gevormd dat ze op de meest onwaarschijnlijke manieren stapelbaar zijn. In deze miniversie is dit niet gelukt, de piramide stort eigenlijk altijd wel een keer in. En dan is het voor de volgende speler ineens een stuk makkelijk om zijn resterende beesten te stapelen. Dit spel win je dus niet, maar verlies je. En daardoor is het een slap aftreksel van het originele dier op dier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *