Ducosimbeurs 28 februari 2009

Geplaatst door

Op de laatste dag van de meteorologische winter werd in Amersfoort de Ducosim Winterbeurs georganiseerd. De herfstbeurs had ik helaas moeten missen door andere afspraken dus het was voor mij voor het eerst dat ik naar de nieuwe beurslocatie toeging. Vanuit Rotterdam is Amersfoort natuurlijk iets verder rijden, maar het was mooi weer en de enorme files op de afritten in Utrecht beloofden niet veel goeds voor de Utrechtse beursganger (daar was volgens mij een motorbeurs, al snap ik dan niet helemaal waarom al die motorliefhebbers met de auto kwamen). We konden de auto kwijt in een parkeergarage pal naast het theater waar de Ducosim-beurs werd gehouden.

Op de beurs hebben we eerst wat spellen ingeleverd voor de veiling (ruimte!), daarna was het tijd voor de sanitaire stop (schone, gratis toiletten, prima voor elkaar dus) en daarna konden we eindelijk gaan doen waar we voor gekomen waren: de beursvloer op.

Omdat de locatie nieuw was besloten we eerst maar eens een rondje te lopen. Ik vind de zaal er vriendelijker en moderner uitzien dan de zaaltjes in Utrecht, maar helaas is het allemaal ook wat kleiner. De winkeltjes zijn aan de rand van de zaal gepositioneerd, de miniatuurmensen zitten aan de ene kant van de zaal en de liefhebbers van traditionele spellen aan de andere kant. De tafels staan redelijk dicht op elkaar en per standhouder zijn er ook minder tafels beschikbaar. Laten we het van de positieve kant bekijken, hierdoor is vast iedereen geneigd wat in te schikken waardoor je sneller met onbekenden gaat spelen! De stoeltjes zijn echt theaterstoeltjes. Ik heb nooit geweten dat dit ook opklapbare stoeltjes kunnen zijn. Het zit wel lekker, maar veel ruimtewinst heb je niet als je ze opvouwt.

Ik wilde heel graag Chicago Express spelen en dat kon. Al gauw schoven nog een vader en zijn 10-jarige zoontje aan en nog wat later ook nog Peter Hein. Ik heb een tijdje geleden Steam over Holland gespeeld en vond dat op zich best leuk, maar er zat mij te veel rekenwerk in. Chicago Express is een soort light versie hiervan. Mijn zijn vijven weet je zeker dat er één speler is die geen startaandeel heeft. Niek dacht dat je kansloos zou zijn zonder aandeel en zette dus zijn hele vermogen in om het laatste aandeel te bemachtigen. Peter Hein begon daardoor zonder aandeel, maar dat bleek juist een voordeel te zijn. Doordat iedereen veel betaald had voor zijn aandeeltje, kon nu niemand tegen hem opbieden waardoor hij makkelijk extra aandelen kon kopen. Na de eerste beurt was ons dan ook duidelijk dat PH er heel dik met de overwinning vandoor zou gaan. De rest van ons had wat meer moeite om te doorzien hoe het spel werkt. Ik heb me wel vermaakt, ik vind het leuk dat je privé-vermogen en de vermogens van de treinmaatschappijen hebt.

Na Chicago Express hebben we met Peter Hein nog een potje Lungarno gedaan. Dit is een legspelletje waar je met mannetjes punten kan claimen voor verschillende dingen. Het duurde even voor ik doorhad waar ik de punten voor kon krijgen. Op zich is het wel een aardig spel, maar het greep me niet echt.

Niek vond het mooi geweest en dus gingen we weer huiswaarts voor de verplichte zaterdag-boodschappen. De nieuwe locatie vond ik in ieder geval wel een succes. Er zouden nog wel wat meer tafels met bordspellen bij mogen (maar ik weet niet of de miniaturen-gamers ruimte kunnen en willen inleveren), maar de sfeer is uitstekend.

2 reacties

  1. En trouwens, dit is het 100e bericht in ons blog!

    Eerst al mijn 300e recensie, nu dit. ‘t Is een weekje van mijlpalen 🙂

  2. Oh, dus daarom bood hij zijn hele vermogen op het vierde aandeel! Ik vond het al zo vreemd.

    Na Lungarno heb ik nog twee potjes Dominion gespeeld. Het eerste met Erik, die het een nieuwe kans wilde geven na een onoverzichtelijk en veel te snel potje op BSW. Nou, veel te snel was dit in ieder geval niet. We deden er ruim een uur over, omdat iemand aan tafel graag een interactieve ste wilde, dus met Heks, Dief, enzovoort. Die arme Erik, van het ene in het andere uiterste. Hij vond het nog steeds niks.

    Vond de zaal ook een stuk sfeervoller dan de Jaarbeurs, die ongeveer even gezellig als als Hoog Catherijne. Wat meer tafeltjes voor de uitgevers zou niet slecht zijn, maar je kunt niet alles hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *