Een gegeven paard…

Geplaatst door

Spellen geven aan een spellengek met een volle spellenkast is riskant. Toch zijn er met enige regelmaat mensen die het proberen. Soms gaat het goed (onze oude buren die ons het Da Vinci Code gaven), maar vaker gaat het mis en kreeg ik spellen die ik al had of spellen die de naam spel niet mogen dragen maar meer met merchandise te maken hebben.

Mijn moeder heeft me bijvoorbeeld een keer het Fryslân monopoly spel gegeven. “Want een spel en een link met de provincie waarin ik ben opgegroeid.” Zo ben ik ook ooit verblijd met het Rotterdam spel in de tijd dat onze verhuisplannen vorm begonnen te krijgen. Beide spellen zijn ongespeeld gebleven.

Deze kerst was het raak doordat een gulle gever me het Hyves Ranking Game-bordspel gaf (wat aan de reclame uitingen op de doos te zien ook nog uit een kerstpakket kwam). Het spel staat nog in het plastic en ik denk niet dat het voorlopig gespeeld gaat worden.

Ons bezoekje aan de rommelmarkt afgelopen jaar, doet me vermoeden dat ik niet de enige ben die spellen heeft gekregen waar ik niet heel erg op zat te wachten. We zagen toen bij meerdere kleedjes de kolonisten van de lage landen liggen. Gelet op de enorme aantallen van dit spel en de keren dat het zelfs nog in plastic zat, hadden we het vermoeden dat ook dit cadeaus waren die niet in goede aarde waren gevallen. Nou vond ik dit een prima spel, maar als je geen spellenliefhebber bent dan vind je het waarschijnlijk net zo aantrekkelijk als ik het Hyves Ranking Game-bordspel vind.

Moraal van het verhaal: geef geen spellen, tenzij je zeker weet dat je een spel geeft dat de ontvanger leuk gaat vinden en nog niet heeft. Als je een spel geeft vanwege het leuke thema (hier vallen in ieder geval alle monopoly edities en triviant spellen onder), doe het niet!

6 reacties

  1. hallo, ik zag dat jij in je blog iets zei van het spelletje Oeps, mis! Heb je toevallig enig idee waar ik dit kan kopen? ben gek op het spelletje maar vind het nergens!

    groetjes Lieze

  2. Ik heb dit met de maker een keer op de ducosimbeurs gespeeld, en met een groep vrienden is het volgens mij best leuk voor een ontspannen avondje!

  3. Ik heb op Spellen aan Zee een proefrondje van dit spel gedaan en het viel me eigenlijk reuze mee. Als je het met familie of vrienden speelt kan ik me voorstellen dat je hier een leuke avond mee kunt beleven. Ik zeg alvast geen nee tegen een potje.

  4. Ha! Een familielid van me had dit vorig jaar in het kerstpakket, maar dan als "Ranking Me Ranking You". Dus dat kreeg ik omdat ik de spellenliefhebber in de familie ben. Rijp voor het Koninginnedagkleed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *