Elchfest

Geplaatst door

2 spelers
15 minuten
Auteur: Hermann Huber
Uitgever: Kosmos (1999)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

Elchfest is een al wat ouder tweepersoons spel uit de Kosmos tweepersoonsserie. Elchfest is binnen de serie een beetje een vreemde eend, het is namelijk het enige behendigheidsspel in de serie.

Het spel begint met twee elanden die elkaar glazig staan aan te staren vanaf de oevers van een riviertje. De een staat op de linker oever, de ander op de rechter oever. Natuurlijk denken ze beide dat het gras aan de andere kant groener is en dus gaan ze onderweg. Elanden houden niet zo van natte hoeven en daarom proberen ze de tegenoverliggende oever te bereiken door van steen naar steen te stappen.

Het doel van de spelers is om voor hun eland een mooi stappaadje aan te leggen naar de overkant. De elanden starten op een houten blok en moeten via stapsteentjes naar het startblok van de andere speler. Er zijn zes houten schijfjes die als stapsteen gebruikt kunnen worden. Je moet proberen deze schijfjes naar de juiste locatie te schieten met je vingers (net zoals je een propje weg zou schieten). De elanden zijn vrij klein, waardoor je goed moet mikken om de volgende steen binnen een eland-stap afstand te krijgen.

… en de waardering

Zoals bij veel behendigheidsspelletjes, is ook Elchfest een spel dat je of leuk vindt, of niet. Ik heb er heel veel plezier in om te proberen de steentjes voor de hoeven van mijn eland gepositioneerd te krijgen. Ik ben hier heel slecht in (regelmatig schiet ik mijn eigen eland omver), maar dat mag voor mij de pret niet drukken. Je bent gewoon lekker bezig. Af en toe kan je elkaar een beetje narren door de stapsteen die de ander ging gebruiken buiten zijn bereik te schieten, maar meestal ben je vooral met jezelf bezig. Ik vind het bij dit spel dan ook minder belangrijk om te winnen dan om met mijn eland de overkant te bereiken.

Als deze beschrijving je aanspreekt, dan is het een aanrader, denk je echter nou al “Jakkes, bah, dat is niets voor mij”, dan zul je daar waarschijnlijk wel gelijk in hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *