Up and Down

Geplaatst door

2-6 spelers
Auteur: Günther Baars
Uitgever: Ravensburger (2005)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 1 Gemiddelde: 4]

Het spel …

In 1996 werd Mollenmania Speelgoed van het Jaar. Anno 2005 zijn de mollen weer terug, met dezelfde petjes maar nu in duoformaat. Thema en looks hopen duidelijk op de bekendheid van de andere mollen mee te liften, maar de auteur en het spel zijn anders. Dit keer een memoryvariant met mollen. Toegeven: er valt wel weer wat te graven, dus de mollen zijn niet helemaal misplaatst.

Er zijn deze keer vier kleuren mollen en elke kleurencombinatie komt één keer voor als mollenduo. De mol die boven de grond staat is in zicht, je kunt niet zien wie zijn tegenvoeter is. Iedere speler krijgt een opdrachtkaartje met een aantal mollen erop die je precies zo op het bord moet zien te krijgen. Van die kleuren mogen dan niet meer of minder mollen boven de grond staan. Je mag drie mollen omdraaien en iedere mol mag je per beurt maar één keer draaien. Lukt het je de juiste combinatie te maken, dan mag je het kaartje houden en een nieuwe opdracht pakken.

Hoe verder je in het spel komt, hoe moeilijker de opdrachten. Leuk van de verschillende moeilijkheidsgraden is dat je met kinderen dit spel goed kunt spelen door hen de makkelijke en de volwassenen de moeilijke opdrachten te geven. Het klinkt heel simpel en dat zijn de regels ook. Maar op de één of andere manier is het verdraaid lastig de mollen te onthouden omdat het hele bord de hele tijd anders is.

… en de waardering

De leeftijdsaanduiding zegt vanaf vijf jaar, maar dat vind ik persoonlijk vrij jong voor dit spel. Misschien dat ze de makkelijke opdrachten kunnen maken maar daar houdt het dan wel bij op. Voor memoryfreaks is dit echt een leuk spel, voor anderen weer één van de varianten op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *