Geen Spiel

Geplaatst door

Voor het eerst in zes jaar ga ik dit jaar niet naar Spiel. Ik heb zowaar leukere dingen te doen. Natuurlijk vind ik het wel jammer dat ik Spiel moet missen, maar het heeft ook een groot voordeel. Ik voel namelijk geen enkele aandrang om allerhande websites af te struinen op zoek naar mogelijke interessante titels. Geen vervelend werk, maar wel tijdrovend, en nog steeds kom ik dan met missers naar huis.

Nee, dit jaar wacht ik lekker de reacties af, zie wel waar vrienden mee terug zijn gekomen en plaats dan aan het eind van een jaar een grote bestelling.

Staat er dan niks op mijn radar? Jawel hoor; zo ben ik benieuwd naar de nieuwe en semi-nieuwe spellen Endeavor, Traders of Carthage, Tales of the Arabian Nights, Macao, Egizia en Preussische Ostbahn. Er komt nog wel meer dat mogelijk interessant is, maar daarmee wacht ik wel tot het Spellenspektakel (voor de Nederlandse uitgevers) of zie ik later wel of het nog de moeite is.

Vergeet ik niks? Dûh, Seaside natuurlijk (en nog wat andere kleine spelletjes). Maar daar ga ik niet op wachten en laat ik door een vriendelijke gezant meenemen. Want er zijn grenzen.

Naar welk spel kijk jij het meeste uit?

4 reacties

 1. In willekeurige volgorde: Endeavor, Opera, BasketBoss, Dungeon Lords, Funkenschlag Fabrikmanager…

  En uiteraard Dominion: Intrige & Seaside, maar die ga ik niet bekijken in Essen, alleen kopen 😉

 2. -Endeavor
  -Vasco da Gama
  -The Boardgamegeek Game
  -Lisboa (uitbreiding Hamburgum)
  -Tobago
  -Colonia
  -Granada

  dit zijn zo wat namen op mijn lijstje.
  En ik kom vast nog wel een hoop andere leuke dingen tegen.

 3. In willekeurige volgorde:

  – Macao
  – Valdora
  – Rise of Empires
  – Opera
  – A Brief History Of The World
  – Colonia

 4. Volgens mij zou een naamsverandering van 'Spellengek' naar 'Waseenspellengek' op dit moment niet geheel misstaan. Openlijke vrijage met … ameritrash… (rustig aan, arm toetsenbord, 't is al goed), slappe spellenmaand, en nu ook al niet naar Spiel omdat er 'leukere dingen' te doen zijn… Dat zijn toch ernstige tekenen aan de wand, Peter Hein ;-)!

  Voor mij Stronghold, voor mijn vriendin Macao. Daarnaast natuurlijk wat ik zelf al had geschreven plus een paar titels die ik angstvallig geheim houd. Beetje exclusiviteit mag best, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *