Haai Alarm!!!

Geplaatst door

2-5 spelers
5-10 minuten
Auteur: Anja Wrede en Christoph Cantzler
Uitgever: Drei Magier Spiele (2008)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 1 Gemiddelde: 1]

Het spel …

De spellen van Drei Magier Spiele zijn altijd echte eyecatchers en Haai Alarm!!! is zeker geen uitzondering op deze regel. Er zijn in dit spel twee soorten kaarten (haaien en dolfijnen), maar desondanks zijn alle kaarten verschillend omdat er voor iedere kaart een speciale afbeelding is gemaakt. Het spel verandert er niet door, maar de eerste indruk van een dergelijk vormgegeven spel is wel een stuk beter.

In het spel zelf draait het om bluf en geluk. De spelers leggen iedere beurt of een kaart voor zich neer of draaien een (eigen of andermans) reeds gespeelde kaart open. Als je een kaart van een ander opendraait mag hem pakken als het een haai is en moet je hem pakken als het een dolfijn is. De beroofde speler krijgt als hem een haai ontstolen werd een dichte kaart van de trekstapel terug en als er een dolfijn afgepakt werd dan moet de dief een eigen opengedraaide haai terug geven.

Het spel is afgelopen zodra een speler zeven dolfijnen voor zich heeft liggen of drie haaien meer dan elke andere speler op het bord. Als er op dit moment nog een speler is die alleen maar dichte kaarten voor zich heeft liggen, mag deze nog proberen de winst over te nemen door bij zichzelf achter elkaar vijf dolfijnen open te draaien.

… en de waardering

Haai Alarm!!! is mij matig bevallen. Het manco van het spel is wat mij betreft dat het te snel kan zijn afgelopen. Het spel heeft eigenlijk een paar rondes nodig om goed op gang te komen (alle spelers hebben zowel een paar open als dichte kaarten voor zich liggen), maar het komt voor dat het spel voor die tijd al is afgelopen doordat iemand genoeg haaien heeft. Aan de andere kant duurt Haai Alarm!!! kort genoeg om in zo’n geval nog een rondje te spelen, maar het blijft toch een beetje een anti-climax als een potje afgelopen is voor het echt was begonnen. Hierdoor vind ik Haai Alarm!!! net te kort komen voor drie pionnen. Er zijn gewoonweg teveel korte spelletjes die wel echt leuk zijn (take 5!, Stef Stuntpiloot, kakerlaken poker, mamma mia) om Haai Alarm!!! een hogere waardering te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *