Stef Stuntpiloot

Geplaatst door

TIP
2-4 spelers
5 minuten
Auteur: Massaru Aoki en Carol Wiseley
Uitgever: Hasbro (2005)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 3 Gemiddelde: 4.3]

Het spel …

Stef Stuntpiloot is eigenlijk een brokkenpiloot. Gelukkig weten zijn dorpsgenoten inmiddels wat ze van hem kunnen verwachten en hebben ze ingenieuze stellages gebouwd om hun kippen te beschermen tegen de stunts die Stef met zijn vliegtuigje uithaalt.

Stef Stuntpiloot is een echt “plastic fantastic” spel. Het ziet er meer uit als speelgoed dan als een spel (daar verwacht je toch dat karton en hout de boventoon voeren). Het speelbord is kruisvormig. In het centrum zit een torentje met daarop een lange arm waaraan Stef in zijn Sportvliegtuigje hangt. Aan de armen van het kruis zitten de kippenhokken van de spelers en een wippertje waarmee ze hun kippen verdedigen tegen Stef.

Met het wippertje kan je Stef een zetje omhoog geven waardoor hij over jouw kippen heen wordt gewipt. Met een beetje geluk (of handigheid) wip je Stef precies hoog en hard genoeg om hem met een duikvlucht over de wipper van de buurman recht op zijn kippen te laten landen.

Wie als laatste nog kippen in zijn kippenhok heeft zitten heeft gewonnen.

… en de waardering

Stef Stuntpiloot is een hilarisch behendigheidsspel. Het doet een beetje aan flipperen denken, maar dan dus met meerdere spelers. Een potje duurt maar een paar minuten, maar het spel is zo leuk dat je het gegarandeerd meerdere keren achter elkaar zult willen spelen. Stef Stuntpiloot is een echt kinderspel, maar ik weet zeker dat niet alleen kinderen veel plezier aan dit spel zullen beleven. Het spel is zo leuk omdat er heel wat afgelachen wordt, maar er komt ook echt nog wel een beetje behendigheid bij kijken. Niets geeft meer voldoening dan Stef met een perfecte duikvlucht de laatste kip bij je tegenstanders weg te laten maaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *