Gespeeld in april

Geplaatst door

Een beetje aan de late kant, maar hier alsnog mijn lijstje van gespeelde spellen in april:

Race for the Galaxy 12x
Tai Pan 10x
Can’t Stop 5x
Stef Stuntpiloot 4x
Risk Express 3x
Notre Dame 2x
Thebes 2x
Agricola, Cartagena, Caylus, Das Ende des Triumvirats, Flowerpower, Pinguïn, Traumfabrik, Im Jahr des Drachen, Ursuppe, Puerto Rico kaartspel, Heersers der Woestijn en UWO allemaal 1x

Een gedenkwaardige maand: dit is voor het eerst in bijna twee jaar tijd dat Tai Pan niet mijn meest gespeelde spel is (vooruit, in december ook niet, maar toen heb ik maar heel weinig gespeeld). Maar omdat Race for the Galaxy nu die eer te beurt viel kan ik daar prima mee leven.

Die potjes R4tG zijn in gespeeld in drie sessies: als ik het speel, is dat vrijwel altijd vaak achter elkaar. Met ervaren spelers als Eugene en Jasper is een potje in 15 tot 20 minuten gepiept, en dan is er altijd tijd voor nog één potje…

Beste nieuwe spel: Risk Express. Strikt genomen is Das Ende des Triumvirats misschien ‘beter’, maar ik betwijfel of ik daar evenveel speelminuten plezier uit zal halen als uit Risk Express. En dat is veel waard!

Ook heb ik deze maand voor mijn doen vrij vaak pittige/lange spellen gespeeld: Agricola, Caylus en Ursuppe zijn spellen die ik niet iedere maand op tafel krijg. Mijn potje Agricola was voor de verandering eens niet de familieversie, en ik won ook nog! (bedankt Eugene) Oe, wanneer komt die versie van 999 nou toch?!

2 reacties

  1. Mitternachtsparty (ook wel spookjesspel genoemd) was ik nog vergeten. Vaak sluiten we af met Parytime. Dat is een soort van strippoker maar dan een bordspel met een champangefles die niet meer dan een ronde mag afleggen want ander moet je speelpoppetje wat uit doen…

  2. Risk Express, heb ik zelf bijna een jaar of zo. Als ik met vrienden spellen speel spelen we dat redelijk vaak. Je kunt aardig gefrustreerd raken als je iets net niet gooit, maar dat maakt het ook wel leuk als het bij jou wel wilt lukken maar bij de ander niet.

    Topper op dit moment bij ons is Carcassonne met de verschillende uitbreidingen. Daarnaast wat kleine spelletjes van 999 games zoals Bokkenschieten. Pompen of verzuipen is ook leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *