Knister

Geplaatst door

1-4 spelers
30 minuten
Auteur: Heinz Wüppen
Uitgever: White Goblin Games (2008)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 4 Gemiddelde: 1.5]

Het spel …

Knister (door Ravensburger eerder uitgegeven onder de naam High Score) laat zich omschrijven als “Take it Easy met dobbelstenen”. Het spel is zo simpel dat je niet begrijpt dat niemand het eerder heeft bedacht.

Alle spelers hebben een bordje voor zich met daarop een raster van 5 bij 5 vakjes. Omstebeurt gooi je met de twee dobbelstenen en het getal wat gegooid wordt moeten alle spelers ergens op hun bordje zetten. Zodra het bordje vol is, worden alle kolommen, rijen en de twee langste diagonalen gewaardeerd. Je krijgt punten als je meerdere keren hetzelfde getal in een rij hebt staan of er een straat is gevormd. Een straat zonder 7 (het getal waarop je de grootste kans hebt als je met twee dobbelstenen gooit), levert bovendien extra punten op.

Eén spel bestaat uit drie rondes. Het bordje veeg je tussendoor schoon met een stukje keukenrol (al laat je natuurlijk je rondetotalen staan).

… en de waardering

Aan sommige spellen kan je als recensent niet veel woorden vuil maken. Ze zijn in een paar woorden beschreven en gewoon ontzettend leuk. Simpel maar doeltreffend dus. High Score valt in deze categorie. Het spel is zo uitgelegd, maar o zo spannend. Waar zet je elke worp en dan vooral de worpen die je eigenlijk niet uitkomen. Hoe houd je zo lang mogelijk zo veel mogelijk kans op dure combinaties. En het is zo lekker als de laatste worp precies dat ene getal is dat je nodig hebt om een bepaalde combinatie te maken. Ik kan iedereen die nog een leuk, luchtig maar spannend vakantiespelletje (voor onderweg of op het terras) zoekt dit spel aanraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *