Take it easy

Geplaatst door

1-6 spelers
45 minuten
Auteur: Peter Burley
Uitgever: White Goblin Games (2005)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 2 Gemiddelde: 2.5]

Het spel …

Ravensburger heeft een oudje uit de kast gehaald en onder de noemer Ravensburger Classics weer op de markt gebracht. Take it Easy werd (met hetzelfde design) eerder uitgebracht door FX Spiele. Kennelijk is er nu een grotere markt voor het wat abstractere legspel na voorgangers M en Genius.

Maar Take it Easy is dus eigenlijk ouder dan deze twee. In Take it Easy moeten er, net als bij M en Genius, tegeltjes worden omgedraaid en aangelegd. Verschil is dat iedere speler nu een eigen bordje heeft en aan het eind van het spel wordt gekeken wie er het beste heeft neergelegd. Geen kansen dus om anderen te dwarsbomen, maar ook geen excuses als je minder scoort dan de rest. Want iedereen moet namelijk dezelfde puzzel oplossen. Iedereen heeft dezelfde tegels, alleen in zijn eigen kleur. De startspeler draait een tegeltje om en de andere spelers zoeken exact dezelfde tegel uit hun voorraad. Op die tegels staan drie lijnen met een getal (1 t/m 9). Aan het eind van het spel, als alle bordjes vol liggen met tegels, krijg je punten voor alle onafgebroken lijnen op je bord. De waarde van de lijn maal de lengte bepaalt het aantal punten. In de officiële regels staat dat er vier ronden gespeeld moeten worden, maar dit kun je uiteraard variëren met de tijd die je hebt om te spelen

… en de waardering

Of je Take it Easy wel of niet zult waarderen is heel eenvoudig aan te geven: houd je van puzzelspellen? Is interactie tussen de spelers niet erg belangrijk voor je en vind je het leuk om op je eigen bord alles zo goed mogelijk neer te leggen? Kopen dit spel! Voor anderen kan het ook een leuk spel zijn, maar is directe aanschaf niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *