Gespeeld in oktober

Geplaatst door

Oktober is altijd een maand waarin ik veel speel, niet in het minst door Spiel. Deze maand deed ik 74 keer een spel, een persoonlijk record. De spellen die ik vaker dan één keer gespeeld heb:

22x Race for the Galaxy
14x Tai Pan
7x Big Points
5x Yspahan
4x Mr. Jack
3x Agricola
2x Einfach Genial – wer zu viel riskiert, verliert en Fluxx

Big Points en Yspahan zijn nieuwe tweepersoonshits met Helen. Ook Race heb ik deze maand vaak met haar gedaan en dat merk ik dan direct. Ik ben nu wel weer even uitgespeeld met Agricola; ik heb het weer verhuisd van de spellenkast in de woonkamer naar die op zolder. Het X-deck heeft wel grappige kaarten, maar meer van het niveau ‘melig’ (bewijsstuk A: de kleine investering ‘X-vijlen’). Die blijven nog even ongespeeld.

Het leukste nieuwe spel: dat is moeilijk. Na een keer spelen was ik erg onder de indruk van Dominion, Chicago Express en Strozzi. Op basis van een potje kan ik tussen die drie niet echt een keuze maken. Laat ik zeggen dat ik ze allemaal snel weer hoop te spelen!

Andere nieuwe spellen:
-Big Points: snel, simpel en goed speelbaar met twee. Kom maar door!
-Einfach Genial enzo: matig. Knizia in een luie bui. Doe mij maar Can’t Stop als ik wil Vrouwe Fortuna uit wil dagen
-Mr. Jack: leuker dan ik verwacht had. Voor Jack is het wel een stuk moeilijk om te winnen, maar dat maakt het spel er niet minder spannend van. Waarschijnlijk niet een spel om heel vaak achter elkaar te doen, maar voor af en toe een leuk kat-en-muisspel.
-Batavia: best OK, niks bijzonders. Zie Dagmars verslag van de eerste dag van Spiel.
-Picteureka!: gespeeld met Vera, zonder de echte regels te gebruiken. Ze vond het wel OK geloof ik, maar heeft een tweede potje tot nu weten te voorkomen. Ze herkent de tv-reclame in ieder geval wel.
-Wasabi: leuk. Zie weer Dagmars verslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *