Happy Salmon

Geplaatst door

3-6 spelers (vanaf 6 jaar)
5 minuten
Auteur: Ken Gruhl en Quentin Weir
Uitgever: 999 games (2016)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel…

Als je Happy Salmon speelt, weet je zeker dat je vreemde blikken van omstanders gaat krijgen. Die zien namelijk een groepje mensen rond een tafeltje staan. De mensen hebben kaarten in hun handen en roepen woorden naar elkaar, niemand lijkt naar iemand te luisteren en ondertussen geven spelers elkaar high fives, boksen of wisselen ze van plaats. Heel mysterieus allemaal.
 

Maar zo chaotisch het er uit ziet, zo simpel zijn de regels. De spelers hebben allemaal een stapel kaarten met opdrachten in hun hand, bijvoorbeeld Boks, Happy Salmon of High Five. Iedereen schudt zijn kaarten en draait de bovenste kaart open. Als je een speler vindt die dezelfde opdracht moet uitvoeren, dan voer je samen de opdracht uit en leg je beide je kaart af. Als je niemand vindt die jouw opdracht met je uit wil voeren, dan mag je de kaart onderop de stapel stoppen en door gaan met de volgende. Maar je zal altijd zien dat net dan iemand wél dezelfde opdracht heeft.
 

De speler die als eerste al zijn kaarten heeft weggespeeld, wint het spel. Je kan het spel ook in een stille variant spelen. In plaats van de opdrachten die je moet uitvoeren dan naar elkaar te roepen, begin je gewoon het gebaar te maken en hoop je dat iemand meedoet.
 
…en de waardering
 
Is Hapy Salmon een spel of is het een bezigheid? De geluksfactor in het spel is zo groot dat je je kan afvragen hoeveel invloed je nou echt hebt op hoe goed je het doet. Maar geloof me, met de juiste groep mensen interesseert niemand dat. Het is gewoon leuk om zo snel mogelijk je opdrachten te proberen uit te voeren door met je medespelers te high fiven, boks-en van plek te wisselen. De leukste opdracht is de Happy Salmon waarbij je moet doen of je hand de staart van de spartelende zalm is en die laat je dan flapperen tegen de onderarm van een andere spelers (die hetzelfde bij jou doet). Ik zie kansen voor een dansmove die net zo hot kan worden als de floss. Happy Salmon biedt het soort pretentieloze pret dat bij jonge kinderen (en dronken studenten) in de smaak valt. Dit lijkt me een perfect spel om vriendjes te maken op een camping. Als je dit spel gaat spelen met een klein groepje kinderen, komen er vast al snel andere kinderen kijken die mee willen doen. En als het dan later op de avond wordt, kunnen ze gewoon overschakelen op de stille variant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *