Het warmlopen is begonnen!

Geplaatst door

Het lijkt nog heel ver weg (de zomer moet voor mijn gevoel nog beginnen dank zij het belabberde weer van de laatste tijd), maar in de spellenwereld werpt Spiel zijn schaduw ver naar voren en dus is het vooruitblikken begonnen. In Nederland is de diensdoende trendwatcher Erwin (vooral zijn Spiel vooruitblik is interessant: http://www.bordspel.com/spiel2010.html). Op mondiaal niveau is boardgamegeek weer eens the place to be (http://www.boardgamegeek.com/geeklist/55855/essen-2010-canonical-list). Ik kijk op dit moment vooral naar mijn zomervakantie uit, maar mijn tripje naar Essen staat al wel gepland. Het wordt de donderdag. En ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik er niet ook al af en toe een gedachte aan besteed. In mijn kast staan nog voldoende ongespeelde spellen en recent zijn er dank zij een All Games bestelling van PH en een bezoekje aan Neverland in Utrecht nog een paar bijgekomen, maar toch lonken de nieuwe spellen weer als vanouds. De eerste titels worden inmiddels bekend, maar ongetwijfeld zullen de aantallen nog flink groeien voor het evenement losbarst. Het is dan ook nog te vroeg voor het uitkiezen van favorieten, maar het blijft leuk om de lijstjes vast te bekijken. Een goede voorbereiding is per slot van rekening het halve werk en daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen!

2 reacties

  1. Dit jaar ga ik weer naar Spiel dat reserveer ik elk jaar, maar ik probeer dit jaar heel weinig te kopen.
    Ik ben net verhuist en ik heb een nieuwe kast moeten aanschaffen om mijn hele collectie in kwijt te kunnen en die zit bijna helemaal vol. Dit betekend niets meer kopen, misschien eerst ruimte vrij maken!
    Ik volg wel alle lijstjes op de voet voor welk spel een uitzondering mag komen.

  2. Ongespeelde spellen in de kast? En dan toch weer nieuwe kopen? Dat vind ik héél moeilijk. Ik heb nu één ongespeeld spel in de kast, het Cluedo kaartspel, dat kreeg ik een keer gratis op de zegeltjes, maar het lijkt me niks. Hebben = spelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *