iPhone

Geplaatst door

Ik heb last van hebzucht. Ik wil een iPhone. Begin mei loopt mijn huidige abonnement af en kan ik dus op zoek naar een nieuwe telefoon en dat gaat een iPhone worden zoals het er nu voor staat.

Vandaag hebben Niek en ik ons door een verkoper meer over de iPhone laten vertellen en er zitten toch wel een aantal programma’s (app’s in apple jargon) op waar ik heel blij van wordt. Zoals de navigatie (kaartlezen is niet mijn sterkste kant), programma’s om de dichtstbijzijnde pinautomaat te vinden, programma’s voor de treintijden (inclusief vertragingen) en nog heel veel meer.

De verkoper liet ook zien hoe je via I-tunes (ik heb al een iPod) kon zien welke programma’s er nog meer te krijgen zijn (soms tegen betaling, soms gratis). Daar heb ik net even zitten neuzen en daar werd ik toch wel heel blij van. Ik zag dat een programmaatje voor boardgamegeek (handig! Vooral op rommelmarkten, kan je even checken of het treasure of troep is wat je hebt gevonden) en een aantal bordspellen (genius, mü, en hive bijvoorbeeld) die je op je I-phone kan doen. Kijk, daar wordt mijn metroreis wellicht een stuk aangenamer door.

Nou ben ik doorgaans niet heel erg vooruitstrevend met zo iets als telefoons (tot nu toe was mijn eis om te kunnen bellen en sms-en) en dus zijn er vast lezers die al een iPhone hebben en me een beetje verder op weg kunnen helpen. Wat zijn de spelgerelateerde apps die ik staks niet mag missen. En welke kan ik beter links laten liggen omdat ze de belofte niet waar maken. Laat het me weten! Is de iPhone echt zo leuk als ik nu denk?

6 reacties

 1. Gouden tip, eerst eens even aan je directe buren vragen of er wel bereik is met Telekom. Ik ken iemand die zijn iPhone heeft moeten terugbrengen vanwege geen bereik op haar woonplaats.

 2. Heb de iPhone nu bijna 2 jaar en het is een must voor me geworden. Wat betreft de apps voor bordspelliefhebbers:er zijn veel goede programma's op de markt. Op BGG zijn redelijk wat geeklists te vinden onder het kopje iPhone.
  Daar kun je dan veel spellen en hulpmiddelen vinden. De reeks uitgebrachte spellen van Knizia (poison, charlemange, Robot master) en Zooloretto zijn toppers. Ook er er een soort Blokus te vinden (Kibosh). Prachtig allemaal.

 3. Ik gebruik de iPhone nu een maand of 6, en ben er helemaal verslaafd aan.

  Naast de BBG app, is ook de boardgame companion erg leuk.
  Hiermee kun je scores bijhouden van spellen. Er zitten een aantal templates in (agricola, alhambra, puerto rico, TTR) waarmee je op zeer eenvoudige wijze de stand kunt bijhouden.

  ook heb ik 2 apps om een deck voor Dominion te kiezen (iDominion en dominionKD)

  Ik heb geen ervaring met de Android, dus het is maar net wat je wilt….

  Tja, keuzes, keuzes, keuzes….
  Het lijkt wel een bordspel. 😛

 4. Ik geen Joran gelijk, ik zou zeker eens naar Android phones kijken.

  Ik ga binnenkort een HTC Desire kopen.

  Veel beter dan de Iphone denk ik 🙂

 5. Ik heb al een hele tijd een Iphone en wil niet anders meer. Heb er persoonlijk gen probleem mee dat ik alleen van de appstore gebruik kan maken, aangezien er zoveel (ook gratis) te krijgen is wat de moeite waard is. Vorige week heb ik Catan aangeschaft voor een kleine 4 euro. Een geweldige uitvoering van het basisspel wat je blijft spelen op de Iphone!

  Ik wens je alvast veel plezier met je nieuwe Iphone

 6. Tja, ik ben geen iPhone fan. Wat dacht je ervan ook eens te kijken naar de Android (Google) telefoons. Deze hebben ook een boel applicaties. Je zit dan niet vast aan alle Apple gerelateerde zaken zoals iTunes en dat je niet op je telefoon mag installeren wat je zelf wilt. En je kunt dan natuurlijk mijn Dominion Shuffle voor Android gebruiken: http://sites.google.com/site/dominionshuffle/

  Zelf gebruik op de Android veel BGG Mobile (BoardGameGeek Mobile). Zo iets zal er vast ook wel zijn voor de iPhone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *