Ik ging op vakantie en nam mee…..

Geplaatst door

Niek en ik zijn net terug gekomen van een hele bijzondere vakantie. We zijn eerst naar Venetië gevlogen. Daar zijn we twee nachtjes gebleven (mooie stad!). Vervolgens zijn we in Venetië op een cruiseschip gestapt voor een cruise van 7 nachten naar Griekenland en weer terug. In Griekenland zijn we naar vier verschillende plaatsen op vier verschillende eilanden geweest (Korfu, Santorini, Mykonos en Kataklon). Het was onze eerste cruise. De reden dat we voor deze cruise hadden gekozen was omdat de cruise in het teken stond van Elvis. Zo waren drie oud-bandleden van Elvis aan boord (een pianist, gitarist en drummer), was een goede vriend van hem mee en was zelfs zijn ex-vrouw Priscilla mee. Verder was er een band mee die Elvis-muziek speelt en twee zangers die Elvis liedjes zingen (let wel: zangers geen imitatoren, daar houden fans namelijk niet van). Tijdens de reis werden we vermaakt met handtekeningen-sessies, optredens en interviews.

Omdat we met het vliegtuig waren kon er maar een beperkte hoeveelheid bagage mee. Ik moest dus goed nadenken welke spellen ik mee wilde nemen. Ik besloot dat ik Las Vegas mee wilde nemen om te laten signeren tijdens de signeer-sessies. En vervolgens heb ik de doos van Las Vegas zo vol mogelijk gestopt.

Ik ging op vakantie en nam mee….

In de doos zaten uiteindelijk zeven spellen: Las Vegas, Mykerinos, Mottainai, Qwinto, Tides of Time, Elvis Yathzee en Regenwormen. Daarnaast ging natuurlijk ook gewoon Scrabble mee (maar die mocht in mijn handbagage).

Zeven spellen in één doos

Tijdens een cruise heb je genoeg tijd om een spelletje te doen. We hebben regelmatig op het achterdek of op ons eigen balkon een spelletje gedaan. Het is dan ook gelukt om alle spellen die ik had meegebracht te spelen.

Yathzee op ons balkon
Scrabble op het achterdek
Zonsondergang op de eerste dag

Het was maar goed dat we zelf leuke spellen mee hadden genomen, want het aanbod aan boord bleek niet echt geweldig te zijn. Op de eerste dag zijn we even langs de “gameroom” gelopen. Er lag een grote stapel spellen die je daar kon gaan spelen. Het assortiment was behooorlijk gedateerd met spellen als Monopoly, Pictonary en Cluedo. De airco stond in deze ruimte verder hard te  blazen en dus zijn wij er nooit gaan zitten spelen. Ik heb er wel wat mensen zien zitten kaarten, dus helemaal ongebruikt bleef de ruimte niet.

De inhoud van de gameroom

Tijdens onze stop op Korfu heb ik nog een winkel gevonden waar ze spellen verkochten. Het was een soort boekenwinkel waar ze ook speelgoed, elektronica én spellen verkochten. Het was nog best een goed assortiment, maar alle spellen waren in het Grieks dus ik heb niets meegenomen.Later op Mykonos hebben we ook nog een beperkt plankje met spellen gezien en daar hadden ze zelfs nog dezelfde reis-editie van Scrabble als wij hebben (de magnetische). Deze versie is in Nederland niet meer verkrijgbaar tot mijn grote spijt. De huidige reisversie is mij te groot en lomp. Ik heb twee magnetische versies en door die te combineren heb ik nog een complete letterset, maar soms raak ik wel eens een lettertje kwijt dus ik zou het heel fijn vinden als de magnetische versie weer zou worden uitgegeven. Ik stond dan ook verlekkerd naar de Griekse versie te kijken, maar helaas hebben de Grieken hun eigen alfabet en had ik er dus niets aan.

Griekse spellen

Maar de cruise draaide natuurlijk om Elvis. Ik heb naar de verschillende signeersessies mijn Las Vegas doos mee genomen (Elvis heeft heel veel opgetreden in Las Vegas) en die vol laten schrijven. In de deksel van de doos staan nu de handtekeningen van James Burton (zijn gitarist), Glenn D. Hardin (zijn pianist), Ronnie Tuttt (zijn drummer) en Jerry Schilling (de goede vriend van Elvis). In de bodem van de doos staan de handtekeningen van Sams Fever (in het zilver), Dennis Jale (in het goud) en Andy Lee Lang (in het zwart). Dit waren de andere artiesten die voor ons optraden (al dan niet samen met de originele bandleden). Alleen de handtekening van Priscilla ontbreekt. Zij gaf tijdens haar handtekeningensessie namelijk alleen een handtekening weg op een foto van haarzelf om het op die manier wat makkelijk voor haarzelf te maken. Ik heb daar alle begrip voor want ze heeft ongeveer 5 uur zitten signeren voordat alle  drie- à vierhonderd deelnemers aan de speciale cruise hun handtekening hadden gekregen. Als ze lastige items (zoals spellen) had moeten tekenen, dan had ze er vast nog veel langer over gedaan.

James Burton tijdens het signeren, met naast hem Glenn D. Hardin en Ronnie Tutt
De handtekeningen in mijn Las Vegas doos

Ik vond het een bijzondere vakantie. Varen op een cruiseboot is een hele relaxte manier van reizen. De boot was van alle gemakken voorzien. Je hebt alle tijd om een spelletje te doen en je kan regelmatig even van de boot af om je benen te strekken. De optredens vond ik super leuk. Het is echt bijzonder om die oude mannen met zichtbaar plezier de sterren van de hemel te zien spelen (ze zijn allen in de zeventig). Deze muzikanten hebben met alle grote sterren gespeeld (niet alleen met Elvis, maar bijvoorbeeld ook met Jerry Lee Lewis, Neil Diamond, John Denver en Johny Cash) en zijn van plan om te blijven spelen zo lang als ze kunnen.

Mykonos

Ik vond Mykonos echt heel mooi, maar de andere plaatsen waar we aan land gingen waren helaas regelrechte toerist-traps. Ik weet daarom niet of ik zo snel nog eens op cruise zou gaan. Ik vind het namelijk wel heel fijn om overdag dingen te kunnen gaan bekijken (zoals mooie musea of oude stadjes). Ook vond ik het best druk aan boord en vind ik het in de vakantie eigenlijk juist fijn om wat meer de rust op te zoeken. Maar als de bestemming goed is of het thema interessant (een bordspellencruise bijvoorbeeld) dan wil ik best nog een keer.

Spellen-biertje of Elvis-biertje?

2 reacties

  1. Dank je wel voor je vriendelijke reactie.

    Een tijdje terug was op het journaal een item over cruises. Het schijnt dat er steeds meer thema-cruises worden georganiseerd. In het item hadden ze het over een backstreetboys cruise. Boadgamegeek organiseert bijvoorbeeld een spellen-cruise in de Caribbean.

  2. Leuk dat je over je vakantie schrijft. Bijzonder zo met al die mensen die dicht bij Elvis hebben gestaan. Nooit verwacht dat er zo'n cruise bestaat 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *