iPad: Ticket to Ride

Geplaatst door

Days of Wonder heeft inmiddels ook de overstap van het bord naar het scherm gemaakt door Ticket to Ride en Smallworld versies te ontwikkelen voor de iPad. Inderdaad iPad en niet iPhone of iPod touch, voor de kleine schermpjes van de Phone en Pod zijn de spellen te groot.

Ik heb de Ticket to Ride app inmiddels een paar keer gespeeld en het bevalt me goed. Hij doet me wat betreft aankleding erg aan EuroDisney denken doordat het je een vrolijk achtergrondmuziekje krijgt en de illustraties ook geheel in thema blijven. Days of Wonder profileert zich met mooi uitgevoerde spellen en gaat hier dus ook in de virtuele wereld mee door.

Het spel zelf is een exacte weergave van het bordspel. Ik heb geen verschil kunnen vinden. Spelen gaat redelijk intuïtief: om kaarten te pakken, moet je er gewoon even op tikken, kaarten plaatsen doe je door een kaart van de juiste kleur naar het betreffende stukje spoor te slepen. Wat heel prettig is, is dat het spel de steden die jij moet verbinden met een stip markeert. Zo hoef je niet de hele tijd op je kaartjes te kijken welke steden je ook al weer moest verbinden. Zodra je een ticket voltooid hebt, krijg je als beloning een korte animatie waarbij je een trein de zojuist voltooide route ziet afleggen.

De computer tegenstanders (AI) zijn niet echt van het meest snuggere soort. Ik win eigenlijk altijd met zeer grote overmacht van ze. Ik heb één keer verloren (in ongeveer 6 potjes) en dat zou wel wat vaker mogen om het spel uitdagender te laten zijn. Als je geen zin hebt om tegen de AI te spelen, dan kan je ook online spelen. Dit heb ik nog niet geprobeerd.

Days of Wonder zou Days of Wonder niet zijn als ze niet meteen wat uitbreidingen zouden aanbieden. Tegen betaling kan je ook op de Europa en Zwitserland kaart spelen of met de USA 1910 uitbreiding (andere routekaarten). Ik vind vooral de Zwitersland uitbreiding erg leuk omdat je er zo’n lekker cheesy Alpenmuziekje inclusief gejodel bijkrijgt. Bij Europa zit een stemmig klassiek stuk dat me iets te somber en keurig is. Maar alle uitbreidingen spelen net zo goed weg als de basiskaart dus het zijn leuke toevoegingen.

Naam: Ticket to Ride
Prijs: EUR 5,49 (EUR2.99 voor Europa, EUR1.59 voor Zwitserland en EUR0.79 voor USA1910)
Waardering: 3 pionnen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *