iPhone: Ingenious

Geplaatst door

De naamgeving van Ingenious (einfach genial in het Duits, Genius in het Nederlands) is wellicht arrogant te noemen. Maar als iemand dat mag, is het natuurlijk Reiner Knizia. Geen enkele andere auteur heeft zo veel snelle, simpele spelletjes op zijn naam staan (en dan zwijg ik dus even over de zware spellen die Knizia daarnaast ook nog heeft ontworpen). Ik vind niet al deze spellen leuk, maar er zitten ontegenzeggelijk een aantal toppers tussen. Genius is daar wat mij betreft één van.

De iPhone-versie van Genius is een perfecte vertaling van het legspel. Je hebt een rekje met stenen voor je liggen en als je aan de beurt bent sleep je daarvan één naar het bord om hem (eventueel na hem gedraaid te hebben) te plaatsen. De scores worden automatisch bijgehouden. Je kan zowel tegen de computer als tegen een levende tegenstander spelen. In het laatste geval moet je telkens je iPhone doorgeven zodat de ander zijn zet kan doen.

Je kan instellen hoe slim de computertegenstander moet zijn. Op het hoogste niveau, krijg je te maken met een slimme speler en moet je niet verbaasd staan te kijken als je wordt ingemaakt. Op het laagste niveau kon ik daarentegen makkelijk winnen.

Het is niet mogelijk om tegen meer dan één tegenstander te spelen. Wellicht dat hiervoor gekozen is om het speelbord goed zichtbaar te houden, met meer spelers zou immers het speelveld vergroot moeten worden waardoor het plaatsen van de stenen wellicht lastiger zou zijn geworden. Het voordeel hiervan is wel, dat je niet lang hoeft te wachten voor je weer aan de beurt bent.

Ik vind Ingenious is een zeer geslaagde iPhone-app. Je krijgt genoeg tegenstand om scherp te blijven en het spel is makkelijk te bedienen. Als je Genius (het legspel) leuk vindt, dan zal je aan deze app ook zeker veel plezier beleven.

Naam: Ingenious
Prijs: EUR 1,59
Waardering: 4 pionnen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *