Space Hulk missie 3: Rescue

Geplaatst door

Alweer ruim een maand geleden speelden Jasper onze eerste pot Space Hulk missie 3. Dat duurde langer dan verwacht, dus duurde het even voor we de tweede partij konden spelen met een wisseling van zijdes. Woensdag was het dan zover.

In dit scenario moeten ze de Cyber-Altered Task unit (C.A.T.) veilig van boord zien te krijgen. De groep van sergeant Lorenzo heeft de C.A.T. gevonden en is op weg naar de uitgang. Daar staan sergeant Gideon en zijn mannen klaar om ze te ondersteunen. Daartussenin? Een doolhof van gangen, met aan alle kanten duistere hoekjes waar het duivelsgebroed tevoorschijn kan komen.

Tijdens de eerste keer speelde ik met de Space Marines. Als SM-speler parkeerde ik Gideon aan het begin van de zuidwestelijke gang, om daar opkomende Genstealers op te vangen. Met zijn hamer en schild lust hij ze van dichtbij rauw. Omdat Jasper daar bij het begin wel wat blips plaatste, bleef het bij de andere gangen relatief rustig. Dit gaf Lorenzo de gelegenheid om zijn mannen voort te jagen richting uitgang. De Space Marines met storm bolters dekten de gangen af in overwatch, terwijl Lorenzo met Zael (die met zijn aansteker) richting centrale kamer liep.

Gideon had zijn squad inmiddels ook die kant opgestuurd, met het plan de anderen halverwege te ontmoeten. Dat werd een gezellig samenzijn, want ook de Genestealers kwamen op het feestgedruis af. Terwijl Lorenzo de mannen van Gideon ontmoette, probeerden ze van alle kanten aan te vallen. De Genestealers uit het noordwesten vormden nog de grootste bedreiging. De vele deuren daar hadden ze bescherming geboden.

Maar in plaats van het op een vechten te zetten, gooiden de Space Marines razendspel de C.A.T. naar elkaar over. Omnio, de achterste Space Marine, zette het nu op een lopen richting de ingang, waar Gideon nog steeds getrouw de wacht hield, met wat rondhangende Genestealers voor zich.

Die zagen in dat actie nu geboden was, en begonnen een verwoede aanval. Gideon hield een beurt stand, genoeg om Omnio erg dichtbij de uitgang te laten komen. Helaas sneuvelde Gideon voor het einde van de missie bereikt was. Maar toen hoefde Omnio nog maar een paar stappen te lopen!

De buit was binnen, of zo leek het. Het vroege verscheiden bracht de Space Marines in verwarring. Moesten ze nu alles inzetten op de laatste sprint, of moesten de achtergebleven Space Marines oprukken om Omnio rugdekking te geven? Alles wat ik hoefde te doen was alle Command Points in te zetten voor Omnio, en hem langzaam achterwaarts in overwatch naar de uitgang te laten gaan. Maar in het heetst van de strijd vergat ik de tijd en was mijn beurt voorbij voor ik Omnio had bewogen. Zo sleurden de Space Marines op de rand van de overwinning toch nog een nederlaag uit het vuur. Een bittere nederlaag. Dat de overwinning voor Jasper ook een zure bijsmaak had was slechts een schrale troost.

Woensdag aan Jasper dus om te laten zien hoe het wel moet. Net als de vorige keer bewaakte Gideon direct de westelijke ingang. Het leek me nu beter daar even geen Genestealers aan te verspillen. In plaats daarvan probeerde ik maximale druk te zetten op de groep van Lorenzo. En niet zonder succes: nog voor Lorenzo en zijn mannen hun verdedigende posities goed in hadden kunnen nemen, werden ze al omsingeld door Genestealers. Een paar gingen er neer, maar het duurde niet lang of Zael was de enige die nog over was. De C.A.T. reed nu stuurloos en lukraak door de gangen, buiten het bereik van Zael. Dankzij zijn vlammenwerper hield hij het nog een paar beurten uit en verschroeide menige Genestealer, maar nog voor hij zijn laatste patroon had verbruikt moest hij zijn broeders in het eeuwige vergezellen.

Aan Gideon en zijn mannen nu de taak om er wat van te maken. Zij hadden de Genestealers veel beter onder controle. Leon hield de gang schoon met zijn verderfelijke machinegeweer, die Genestealers neermaaide alsof hij een stadscommando was. Maar dat kon niet eeuwig duren; eens zou hij moeten herladen. Dat was natuurlijk waar de Genestealers op aasden. Door gemeen deuren te openen en te sluiten was Leon gedwongen munitie te verspelen. Toen hij moest herladen lagen de Genestealers al te wachten in de hoek en was er voor hem geen redden meer aan.

Rug aan rug probeerden Gideon, die een tactische terugtrekking had gemaakt, en zijn laatste ondergeschikte de hordes tegen te houden. Hun hoop was dat ze het lang genoeg zouden uithouden en dat de C.A.T. als door een wonder automatisch hun kant op zou komen.

Maar ook al had de C.A.T. zich wat van hun wanhoopskreten aangetrokken, op tijd was het nooit gekomen. Sterk als Gideon ook is in het man-tegen-beestgevecht, eens slaat hij mis. Zelfs voor hem was de tiende Genestealer te veel en als laatste man ging hij neer.

De Genestealers heersten in deze missie. De stand: Jasper 3, Peter Hein 3.

Na dit festijn bleven we thematisch dichtbij met nog een paar potjes Race. Over de uitslag heb ik moeten beloven niet te corresponderen. Bij dezen.

Eén reactie

  1. haha, ik had liever dat je over space hulk niet zou communiceren! mijn van te voren bedachte tactiek leverde niet op waar ik op hoopte.

    Zelfs in de paar potjes Dominion daarna kon ik het stokje met het langste eind niet vinden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *