A New Hope

Geplaatst door

Gisteravond voor het eerst in meer dan 10 jaar weer eens A New Hope gezien (de eerste Star Wars-film, voor de ongeletterden onder ons). Twee dingen vielen op:
-de film is eigenlijk toch best wel een beetje gedateerd;
-er waren erg veel scènes die me deden denken aan illustraties uit Race for the Galaxy! (en dan hebben we het nog niet eens over het Rebel vs. Imperium-thema van het spel).

Ook voor Race for the Galaxy is er voor mij weer nieuwe hoop. Het is al half april en ik heb het pas 11 keer gespeeld. Schande! Ik geef Dominion de schuld. Niet alleen doordat het vrijwel alle speeltijd opsoupeert. Nee, Dominion is zo snel dat een zekere medespeler nauwelijks meer het geduld heeft voor zo’n Race-marathon van een halfuur!

Nieuwe hoop dus, want een spellenminnende collega (die ook erg van Dominion houdt) is helemaal verkocht. Inmiddels vijf keer samen gespeeld, en hij krijgt nu het gevoel dat hij begrijpt wat hij nog niet begrijpt aan het spel. Valse bescheidenheid als je het mij vraagt, want hij heeft al een potje gewonnen.

Verschillende strategieën heeft hij al gezien: sterk militair, de Alienstrategie (met de Research Labs natuurlijk), een hypersnelle produce/consume-strategie en zelfs al de strategie met de nadruk op 6-developments.

Voor die laatste heb je eigenlijk wel de Galactic Federation nodig. Toen ik die in een van mijn potjes in mijn openingshand trok, wilde ik het gewoon eens proberen. In het begin dus veel Explore +1/+1 gekozen, maar toen de Federation eenmaal lag ging het rap. Samen met nog een development die korting gaf kreeg ik zo iedere beurt 4 korting en dan gaat het echt hard. Ik trof het doordat ik ook nog Pan-Galactic Research en Galactic Bankers trok, twee nieuwe 6-developments uit RvI, die erg goed met de Federation combineren. Nou ja, Pan-Galactic Research is gewoon altijd goed.

Kortom, de honger naar meer Race is alleen maar erger geworden. Brink of War heb ik direct maar besteld (al zal Alchemy uit dezelfde bestelling wel vaker gespeeld worden) en Anton heeft inmiddels zijn eigen exemplaar van het basisspel gescoord. Hoera!

2 reacties

  1. Het spel op de computer is inderdaad verrassend goed. Ondertussen win ik af en toe en sinds vandaag heb ik de uitbreidingen geactiveerd, maar dan zonder de takeovers en die andere optie. Eerst maar een beetje de kaarten leren kennen. En ik ben niks verslaafd hoor. I can stop any time (I hope)

  2. Ik dacht al te weten over welke collega je het had voordat je het in de laatste alinea verklapte 🙂

    Binnenkort een keertje een Race-avondje plannen? Een stuk of 15 tweepersoonsspelletjes moet haalbaar zijn. Ik heb de laatste tijd enkele honderden keren tegen de computer geoefend, dus ben wel weer aan menselijke tegenstand toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *