Luistertip: Spel op tafel podcast!

Geplaatst door

In het afgelopen half jaar heb ik ontdekt dat er zo iets is als “podcasts” en sindsdien luister ik er regelmatig naar. Voor wie, net als ik tot heel recent, niet goed weet wat een podcast is, leg ik het graag even uit. Een podcast is een soort radioprogramma, maar dan á la een streamingdienst. Je kan de podcasts luisteren via de podcast-app op je telefoon (en sommigen ook via Spotify). Verzin een onderwerp en er zijn podcasts over, van politiek, geschiedenis tot koken, alles is er. En dus zijn er ook podcasts over spellen. Ik luister zelf regelmatig naar de podcasts van Spel op tafel, de Spelletjes Vrienden, Shut up and sit down (Engelstalig) en Boardgamegeek (Engelstalig), maar er zijn er nog veel meer (tip me vooral als ik een topper nog niet ken).

Vanmorgen heb ik de nieuwste aflevering van Spel op tafel geluisterd en daarin hoorde ik een bekende stem voorbij komen, namelijk die van onze eigen Peter Hein. Peter Hein werd uitgebreid geïnterviewd door Spel op tafel-maker Dave over de Spellen top 100 van de Lage Landen. Als je dus heel graag wilt weten waar het idee voor de top 100 vandaan komt, hoe Peter Hein te werk gaat bij het tellen van de stemmen en wat volgens Peter Hein het beste spel aller tijden is, dan kan ik je van harte aanbevelen om deze podcast te luisteren.

Zie voor meer informatie de website van Spel op tafel.

6 reacties

  1. Gisteren tijdens het joggen jaar de podcast met Peter Hein geluisterd. Erg tof om de stem te horen van iemand wiens schrijfsels ik al járen volg. Zeer aangename stem trouwens.

  2. Wellicht wat ehm… offtopic, maar Karton, de bordspellenpodcast van Jelle en Luuk vind ik zelf erg amusant. Zij doen een maandelijkse podcast met vaak lange afleveringen. Een beetje in stijl a la, 2 mannen met een biertje en hapjes aan de eettafel, op die manier bespreken ze alles rondom bordspellen. En dwalen ze regelmatig af, maar juist die relaxede stijl is wat me wel aanspreekt. Wel een lange zit, want de afleveringen duren vaak 2 uur of langer.

  3. De (engels-talige) podcast van This Game Is Broken is ook erg leuk. De gebroeders Murph, Paula Demming, Dave Luza en Matthew Jude maken en spelen een grappige quiz over bordspellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *