Maandoverzicht: juni 2020 (Dagmar)

Geplaatst door
De afgelopen maand zijn met stapjes de Corona-regels wat versoepeld. De Corona-cijfers zijn geruststellend laag en dus durf ik langzaam en heel voorzichtig weer wat meer met mensen af te spreken en te doen (waarbij ik me natuurlijk zo goed mogelijk aan de regels houd). Een van de nadelen van de versoepelingen is dat Nieks sportlessen weer begonnen zijn. Dat is fijn voor hem, maar daardoor is er minder tijd om een spelletje te doen. En dus kwam de teller deze maand niet verder dan 38 gespeelde spellen. Ik speelde deze maand geen enkel spel voor het eerst. Dit wordt dus een kort maandoverzicht.
Scrabble is voor een spel dat echt bij de zomer en vakanties hoort. Dit spel spelen Niek en ik namelijk vooral buitenshuis (lang leve de magnetische reiseditie). In de afgelopen maand was het vaak heerlijk weer en hebben we dus weer de eerste Scrabble-potjes gespeeld. Drie van de vier keer was dat op een bankje op de boulevard van Katwijk. Daar liggen op dit moment meerdere grote schepen, waaronder een aantal cruiseschepen voor de kust voor anker te wachten op betere tijden. Het uitzicht op een cruiseschip geeft me een instant vakantiegevoel (we zouden dit jaar weer mee met de cruise van Boardgamegeek, maar die is inmiddels gecanceld). Het vierde potje was op een terras van een strandtent waar we op een rustige maandagavond een hapje hebben gegeten met een potje Scrabble toe.
Ik speelde verder weer een aantal keer spellen op BoardGameArena. Niek en ik hebben op deze manier onder andere een keer een spellenavond georganiseerd met een neef van Niek en zijn vrouw. We belden dan ondertussen met Google Meet om tijdens het spelen te kletsen. Het blijft natuurlijk een inferieur alternatief voor een echte spellenavond, maar in deze tijd is het wel een heel veilig alternatief en op zich werkt het wel. Ik speel op deze manier ook om de paar weken met een paar collega’s waar ik op kantoor normaal ook regelmatig een spelletje mee doe. In mijn kluis op kantoor ligt nog steeds Machi Koro Legacy, we moesten nog één scenario spelen om dit spel uit te spelen toen de Corona-crisis uitbrak. Ik ben heel benieuwd wanneer we dit laatste potje kunnen gaan spelen en of we er dan nog zin in hebben.
Ik wilde al heel lang een hele grote play-mat hebben om tijdens het spelen op tafel te leggen. Maar waar vind je die? De meeste die ik tegen kwam waren play-mats voor spellen als Magic, maar ik wilde toch nog graag een flinke slag groter. Op Bordspelmania kwam ik een tijdje terug een discussie tegen waarin iemand vertelde dat hij (het was geloof ik een hij, ik kan de discussie zo snel niet terugvinden) bij een website een custom made play-mat had besteld. Dat was de tip waar ik op zat te wachten! Ik heb een play-mat van circa 1 meter breed bij 1 meter 40 lang besteld met daarop een print van foto van onze vakantie vorig jaar waar we in IJsland op een grijze bewolkte dag tijdens een whalewatching-tour een bultrug uit het water zagen springen. Ik heb deze foto gekozen omdat het grootste deel van de foto rustig van kleur is. Zowel de zee als de lucht zijn grijzig met een vleugje zilver (de zee) en blauw (de lucht), maar aan de zijkant van de play-mat zie je nog net een paar rotsen én de springende bultrug. Als je een spel doet wil je per slot van rekening geen hele drukke ondergrond omdat dat af kan leiden van het spel. De mat werd binnen een paar dagen gemaakt. Hij moest uit Engeland komen, dus ook het verzenden duurde een paar dagen. Ik ben heel blij met het resultaat. De zijkanten hadden iets netter gekund (ze zijn nu niet helemaal strak), maar het materiaal is echt heel fijn om op te spelen. Het is bijvoorbeeld veel makkelijker om kaarten op te pakken en dobbelstenen maken geen herrie als je ze gooit maar rollen nog steeds heel goed. En het is echt super leuk om die mooie foto van het hoogtepunt van onze vakantie van vorig jaar op zo’n groot formaat op tafel te hebben liggen. Helaas zat er geen goede koker of iets dergelijks bij dus het is nog wel lastig om hem op te ruimen doordat hij zo groot is. Als je hem dubbel vouwt dan zie je die vouwen terug (als kreukels) als je hem weer op tafel legt. Die kreukels trekken er wel weer langzaam uit. Ik rol de mat dus nu op als hij niet op tafel kan liggen en leg hem dan ergens plat weg. Hier moet ik nog een keer een oplossing voor verzinnen (misschien dat ik bij de bouwmarkt wel een stuk regenpijp kan halen voor dit doel).

2 reacties

  1. Hoi Annette,

    Dank voor je vriendelijke bericht. Red7 heb ik nooit gespeeld (niet in het echt en niet online). Ik vind het best lastig om spellen te leren spelen op BGA dus ik speel daar vooral spellen die ik al ken en daar hoort Red7 niet bij. Hij staat volgens mij bij Peter Hein in zijn spellenkast, dus wie weet verandert dat nog…

    Groetjes Dagmar

  2. Hoi Dagmar, dank voor je leuke berichten. Ik lees ze altijd met veel plezier. Ik ben zelf in Corona tijd ook spellen gaan spelen op Boardgamearena en verslaafd geraakt aan Red7. Heb jij die wel eens gespeeld? Echt een aanrader!
    Groetjes Annette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *