Maandoverzicht september 2017 (Dagmar)

Geplaatst door

In september kwam 41 keer een spel op tafel. Daar zat eigenlijk maar één echt nieuw spel tussen, namelijk Unlock. Dat dat spel me goed beviel hebben jullie al kunnen lezen in de recensie die ik over dit spel schreef (klik hier voor de recensie).

Verder speelde ik nog een nieuwe uitbreiding voor Escape Room: The Game (zie hier de recensie van dit spel). Ik speelde samen met Lotte de Murder Mysterie variant. Dit is een variant waar je als een echte Sherlock Holmes een moord moet oplossen in Londen. En dat viel ons nog niet mee. Ik ga natuurlijk niets verklappen want ik wil het speelplezier van anderen niet vergallen. We liepen al vast in de eerste puzzel. Achteraf hadden we daar op zich de oplossing wel goed, maar zagen we iets over het hoofd waardoor het ons niet lukte om de oplossing om te zetten in een code. We kregen inmiddels daardoor ook al hints die eigenlijk hoorde bij het tweede raadsel, maar ook dat hadden we niet door. Onze verwarring werd dus eigenlijk alleen maar groter omdat we hints kregen die we niet konden plaatsen. De tweede puzzel ging iets beter, al hadden we ook daar moeite om de oplossing te vertalen in een code. De laatste puzzel konden we gelukkig wel echt zelf kraken, zelfs zonder gebruik te maken van hints. Het is natuurlijk altijd een beetje frustrerend als het niet lukt om de puzzels op te lossen, maar desalniettemin hebben we ons weer prima vermaakt.

De tweede uitbreiding die nieuw voor mij was, is de uitbreiding voor Keer op Keer. Dit spel hebben Niek en ik zo vaak gedaan, dat ons blokje bijna op was. Ik heb daarom een mailtje naar de klantenservice van 999 games gestuurd met de vraag of ik een nieuw blokje bij ze kon schrijven. Dat bleek te kunnen, maar tot mijn verbazing moest ik meteen 3 blokjes kopen. Dat vond ik wel een beetje raar, maar omdat we het spel zo vaak doen, had ik er geen probleem mee. Die briefjes komen wel op. Tot mijn grote en aangename verrassing bleek ik echter niet drie keer het standaardblokje te krijgen, maar drie verschillende nieuwe blokjes! En er zat ook nog een vriendelijke kaart bij. Ik had al gezien dat op Spiel deze blokjes verkocht zouden worden (onder de naam Noch mal! Encore!), maar ik heb ze dus nu al in huis. Het spel blijft door deze uitbreiding helemaal hetzelfde, de blaadjes zijn alleen anders ingedeeld. Het oorspronkelijke blokje kenden we inmiddels wel zo’n beetje uit ons hoofd, maar bij de nieuwe blokjes moeten we weer even echt goed kijken wat slim is om te doen. De automatische piloot staat bij ons dus weer uitgeschakeld en dat zorgt ongetwijfeld voor een verlenging van de houdbaarheid van dit heerlijke spellensnackje.

In de afgelopen maand ben ik ook twee keer in the Boardroom in Haarlem geweest. Ik had met mijn spellustige vriendin B een uitje naar Haarlem geboekt, inclusief een hotelovernachting. Helaas werd ons uitje ook ruim voorzien van hemelwater waardoor we geen zin in hadden om door de stad te slenteren. Nadat we dus naar het Dolhuys zijn geweest (een museum over de geest, met veel informatie over mensen met psychiatrische aandoening en de behandeling van dit soort mensen door de eeuwen heen), zijn we naar de Boardrooom gegaan voor een middagje spellenpret. We hebben toen onder andere twee van de drie scenario’s van Unlock gedaan. Omdat onze tweede dag weer zeer regenachtig begon en we Unlock zo leuk hadden gevonden, zijn we gewoon terug gegaan om ook het laatste scenario ook nog te doen (met natuurlijk nog een paar andere spellen). Beide keren hebben we ons uitstekend vermaakt. En dat was niet alleen te danken aan de leuke spellen, maar ook aan de goede sfeer in het spellencafé.

2 reacties

  1. Ik ben een weekendje weg geweest naar Breda en daar heb ik mee gedaan aan een escape room echt super gaaf. Het was op loopafstand te doen allemaal en het hotel lag midden in het centrum.Zelfs zijn we net op ontsnapt uit de escape room.

  2. keer op keer is mij ook goed bevallen. Leuk dat jullie van 999games de andere blokjes al hebben gekregen 🙂 Ik ben paar weken geleden ook ff kort in Haarlem geweest in de Boardgame cafe. Zag er leuk uit. Ga er misschien ook eens heen voor een drankje en een spellete.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *