Middernacht, Vampierenjacht!

Geplaatst door

2-6 spelers
30 minuten
Auteur: Norbert Proena
Uitgever: 999 Games (2004)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

Middernacht, Vampierenjacht is zoals de titel al doet vermoeden een spel dat zich afspeelt in de nachtelijke uurtjes in de wereld van de vampiers. Het is een kinderspel, dus dit keer geen enge creaturen als in Blade en andere horrorfilms, maar vrolijke vampiertjes die in plaats van een stoelendans ’s avonds een wedstrijdje doen wie het snelste in zijn bedje….eh….grafje ligt.

Het spelbord stelt de begraafplaats voor. Het bord bestaat uit twee lagen zodat de grafjes echt een stukje lager liggen dan de grond. Op de open grafjes worden willekeurig grafdeksels gelegd. Deze zien er van boven allemaal hetzelfde uit, maar de binnenkant is in verschillende kleuren bekleed. De spelers krijgen allemaal een aantal slaperige vampiertjes voor zich liggen die ze in hun bedjes moeten zien te stoppen door voor iedere vampier een graf in de juiste kleur te vinden.

Het spel zelf doet aan Memory denken. Als je aan de beurt bent mag je een grafdeksel opendraaien. Past de vampier aan de buitenkanten van je rij hierin dan mag je hem plaatsen en een nieuw graf opendraaien. Dit doe je net zo lang tot je een vol of ongeschikt graf vindt. In een graf waar geen van je eigen vampiers in past, mag je ook een bos knoflook achterlaten. Als dit graf later geopend wordt, krijgt degene die dit deed voor straf extra vampiertjes in zijn voorraad. Als je een graf opent waar al eerder een vampier te ruste is gelegd, krijg je een staakje. Zodra je drie staakjes hebt, mogen alle spelers je één van hun vampiers geven. Wie als eerste voor al zijn vampiertjes een veilig onderkomen heeft gevonden (een grafje of een andere speler), heeft het spel gewonnen.

… en de waardering

Het thema lijkt wat griezelig voor kinderen, maar uit navraag onder een aantal ouders blijkt dat dit eerder een plus dan een min is. Boeken als Dolfje Weerwolfje en de Griezelbus vliegen de winkel uit. Het spel zelf is een leuke, originele variant op andere Memory-spellen. Wordt het originele Memory makkelijker als het spel zijn einde nadert (er liggen minder kaartjes om te onthouden), dit spel wordt steeds moeilijker omdat steeds meer grafjes al vol zijn. Probeer dan nog maar eens te onthouden welke graven leeg zijn en ook nog de juiste kleur hebben. Kinderen zijn hier doorgaans beter in dan volwassenen, dus haal een zak sfeerverhogende vleermuisdrop in huis en bezorg de koters een heerlijk avondje griezelen (maar laat dan wel het lichtje op de overloop voor ze branden).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *