Mijn eerste Geeklist

Geplaatst door

Op BGG doe ik drie dingen: het bijhouden van mijn spelgedrag (inclusief aankopen), gericht naar informatie over een bepaald spel zoeken en het lezen van Geeklists. De meeste tijd zit denk ik in het lezen van de Geeklists.
Geeklist zijn een fascinerend fenomeen. Het kunnen rijtjes met favoriete spellen zijn of juist met hele stomme spellen, rijtjes met spellen rondom een bepaald thema of speelstuk. Maar de interessantste zijn wel die met een persoonlijk tintje waar een verhaal wordt verteld of aandacht voor een bepaald niet-spel-gerelateerd-onderwerp aan de hand van bekende en minder bekende spellen.

Het zal weinigen ontgaan zijn dat in Nederland de Pink Ribbon campagne weer van start is gegaan om aandacht te vragen voor borstkanker. In de tijdschriftenschappen ligt het magazine (kopen!), er hangen posters en in veel winkels worden dingen verkocht met het pink ribbon symbool om aan te geven dat een deel van de opbrengst naar dit goede doel gaat. In mijn hele directe omgeving is gelukkig nog nooit iemand getroffen door borstkanker. Tegelijkertijd heb ik ook al meerder keren meegemaakt dat vrienden of familie van mijn vrienden en bekenden getroffen worden door deze ziekte of andere vormen van kanker. Op die momenten voel je je tekortschieten bij het zien van al het verdriet dat deze ziekte veroorzaakt.

En daarom heb ik een Geeklist gemaakt rondom het thema Pink Ribbon. Ik heb de eerste twee items toegevoegd en hoop dat nog veel mensen de moeite zullen nemen om ook een item toe te voegen. En daar kan ik jullie hulp goed bij helpen. Een Geeklist is per slot van rekening een beetje een populariteitswedstrijd waarin je bekend moet zijn om door het grote Geek-publiek te worden opgepikt. Het is voor het goede doel, dus think pink!

2 reacties

  1. goed doel en leuke geeklist, best een moeilijke opgaaf om een spel te vinden in mijn collectie met roze componenten. Was blij dat ik Durch die Wuste had gevonden, bleek die al in de lijst te staan. Iig een custum pink foto toegevoegd aan het Geeklist item omdat Durch die Wuste zo'n fijn spel is.

  2. Goed idee zo'n Geeklist en je komt een hoop roze tegen als je gaat zoeken. Er zijn trouwens al wat Pink Geek-lists. Wat denk je is het heel onethisch om de suggesties uit die lijsten te kopiëren? Het gaat wel om het goede doel natuurlijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *