Stilte voor de storm

Geplaatst door

Het is onze vaste lezers vast opgevallen dat het op spellengek de laatste tijd wat rustiger is. Het lukt even niet meer om elke week een nieuw spel te recenseren. Dit heeft niets te maken met onze motivatie of speellust, maar meer met de tijd van het jaar. Spiel is in aantocht en dat is een moment waarop de hele spellenwereld toch een beetje zijn adem inhoudt. De eerste nieuwe spellen liggen in de winkels, maar je weet dat er nog veel meer in aantocht is en dus wacht je nog maar even af.

Aangezien geld maar één keer uitgegeven kan worden, is het nu een kwestie van discipline. Ik ben de dagen totdat ik naar Spiel ga al aan het aftellen en met een zekere regelmaat kijk ik op BGG naar de lijst met Spiel-releases. Soms klik ik een spel aan voor extra informatie, maar vaak is het al genoeg om een indruk te krijgen van de enorme hoeveelheid nieuwe spellen die in aantocht zijn. Zoals gewoonlijk zijn het er weer ongelofelijk veel: spellen van bekende en onbekende uitgevers, bekende en onbekende auteurs, kaartspellen, bordspellen, uitbreidingen, zelfstandige spellen, mooi uitgevoerde spellen, sober uitgevoerde spellen…….. En dan zullen er op Spiel ook nog de spellen van een paar jaar oud zijn die nu voor bodemprijzen van de hand gaan. Het geld begint zo onderhand in mijn zakken te branden, maar ik moet nog een kleine maand geduld hebben.

De aankopen van Spiel zullen mijn spellengek-werk weer een flinke boost geven. Ineens zijn er al die nieuwe, mooie, spannende, interessante spellen om te spelen en om over te schrijven. Ik heb al een paar spellendates gepland staan en daarnaast probeer ik er op te letten dat spellen ook goed met twee personen te spelen zijn zodat ik ze ook samen met Niek kan spelen.

Maar tot het zover is moet ik het doen met de huidige vulling van mijn spellenkast. Daar zitten echt nog genoeg spellen tussen die niet gerecenseerd en soms zelfs (tot mijn schaamte) nog nooit zijn gespeeld. En vaak is er een reden waarom die spellen nog niet zijn gespeeld, bijvoorbeeld omdat ik na het lezen van de spelregels al aanvoel dat het spel me niet heel erg gaat bevallen of omdat het spel te lang duurt of alleen met een bepaald aantal spelers gespeeld kan worden en het daar stomweg niet van komt. Het gras aan de overkant is altijd groener en dus zijn de nieuwe Spiel spellen aantrekkelijker dan mijn huidige kast vulling. Als de nieuwe spellen er straks zijn wakkert dat mijn spellenspeelzin dus weer tot ongekende hoogtes aan en dit zorgt ongetwijfeld weer voor veel schrijfinspiratie. Tot die tijd doe ik dus even wat rustiger aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *