In een onbewaakt ogenblik…

Geplaatst door

Kocht ik Space Hulk! Het was in de Games Workshopwinkel in Rotterdam (mijn eerste keer in zo’n winkel). Helen kreeg ik met geen stok naar binnen, maar Vera vond al die mensen die met plastic poppetjes zaten te spelen of ze te verven razend interessant. ‘Sommige jongensdingen zijn nog best leuk, papa.’

Voor wie nooit op Boardgamegeek komt: Space Hulk is zo’n beetje het ultieme Ameritrash spel met een testosterongehalte waar Arnold Schwarzenegger in zijn beste dagen nog een puntje aan kon zuigen. Speelgoed voor grote jongetjes.

Maar waarom? Een cerebrale boekenwurm die liever houten blokjes rondschuift heeft toch niks te zoeken bij zo’n mannenspel? Is het compensatie? Meelopen met de stoere jongens op BGG? Of gewoon hypevirus?

Een beetje van het laatste, maar het is vooral mijn nieuwsgierigheid naar tactische, korte wargames met een aansprekend thema. En zoals ik al eerder schreef heb ik wel wat met SF en is Alien (waar het spel door geïnspireerd lijkt) nog steeds een van mijn favoriete films.

Maar ja, nou ligt die doos me aan te grijnzen. De miniaturen moet ik nog in elkaar zetten (het schilderwerk stel ik wel een paar jaar uit als de kinderen wat groter zijn), en ik zal het natuurlijk eens moeten spelen. Helen was nou niet heel enthousiast; Dagmar bood wel aan ‘het eens te willen spelen’, maar voor haar lijkt het ook een brug te ver (hoewel ze Battlelore wel leuk vindt). Maar goed, mijn collectie is een spel rijker dat veel doet voor de diversiteit. En dan kan ik van een doorsnee eurospel niet zeggen.

Ik hoop snel mijn eerste speelervaring te kunnen delen.

5 reacties

  1. Het is niet de nieuwste versie, ik had m 2e hands gekocht. Ik neem m over een paar weken mee naar de spellengroep phoenix in capelle.

  2. Ik heb een eerdere editie van Space Hulk wel eens gespeeld, en ik snap best dat veel mensen het geweldig vinden, maar doe mij maar 'Eurogames'.

  3. antHa Peter-Hein,

    Ben buitengewoon geïnteresseerd om Space Hulk een keer te spelen. Heb het zelf om budgetaire redenen laten liggen. Komt het uit om een keer bij Phoenix 010 langs te komen? We spelen alles wat los en vast zit, iedere dinsdag vanaf 19.00 uur in Capelle (Gong 4 't Klavier).

  4. Ik heb hetzelfde met cosmic encounter. Heb het spel 2 maanden geleden gekocht, maar nog niemand kunnen overhalen het te spelen. Dit terwijl een spel als last night on earth er bij mn vrienden als zoete koek ingaat. Ik ben vanaf nu meer op zoek naar spellen die ik makkelijker op tafel kan krijgen. Spacehulk is ook zon spel dat me enorm tof lijkt, maar waarvan ik bang ben dat het gewoon te nerdy overkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *