Gespeeld in september

Geplaatst door

September was een slappe maand. Niet alleen speelde ik ‘slechts’ 58 keer een spelletje, ook deed ik maar 3 keer een spel voor het eerst. En geen van die spellen stak boven de middenmoot uit. Desondanks was mijn beste nieuwe spel deze maand:

Hai-Alarm!!!
Een lollig blufspelletje met haaien en dolfijnen. Het speelt lekker vlot weg (nog geen 10 minuten per potje) maar is ook weer niet hemelschokkend. Ik ken leukere blufspellen.

Andere nieuwe spellen:
Wollie Bollie: OK dobbelspelletje. Maar als je het vergelijkt met de stortvloed van goede dobbelspellen van de laatste jaren, ontstijgt het nauwelijks het predikaat ‘middelmatig’.
-...aber bitte mit Sahne: het ‘koekjesverdelen’-idee uit San Marco heeft hier een passender thema gekregen. Het spel is echter nog luchtiger dan fors opgeklopte slagroom. Aan de andere kant is het de laatste ronde weer flink rekenen om te kijken hoe je de taart moet verdelen. Als luchtig tussendoortje volstaat het echter prima.

September was verder vooral een maand van de kaartspellen, met dank aan de Dominion-uitbreiding. Spellen die ik vaker dan 1x gespeeld heb:

18x Dominion (inclusief in combinatie met Intrigue)
11x Tai Pan
6x Finito
4x Mastermind
2x Spokentrap en Hai-Alarm!!!

Wat je zegt, een slappe maand.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *