Pimp your Wingspan!

Geplaatst door

Sinds Wingspan vorig voorjaar uit kwam, is het niet van de spellentafel te slaan bij Niek en mij. We hebben het spel inmiddels 117 keer gespeeld, waarvan 42 keer met de uitbreiding met Europese vogels die in het najaar uitkwam en we zijn nog lang niet uitgekeken op dit geweldige spel. Wingspan ziet er van zichzelf al geweldig uit, maar het kan natuurlijk altijd nog beter.


Via het internet kan je verschillende upgrade kits kopen om onderdelen van het spel nog mooier te maken. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van het kartonnen huisje door een houten huisje of het vervangen van de kartonnen voedselfiches door houten of plastic fiches. Ik heb de lokgroep van al dit prachtigs lang kunnen weerstaan doordat de upgrades best prijzig zijn en al snel veel meer kosten dan het spel zelf. Maar een paar weken terug ging ik toch voor de bijl om de functionele maar saaie spelersblokjes te vervangen door mooie houten vogels. Verder heb ik een startspeler-fiche in de vorm van een sneeuwuil gekocht.

Twee weken geleden kreeg ik een e-mail dat het pakketje met de speelstukken op de post was gegaan en sindsdien hield ik de brievenbus goed in de gaten. Vandaag ben ik naar het tuincentrum geweest om nieuw vogelvoer te halen voor de vogels in onze tuin (vooral de pinda’s en zonnebloempitten gaan altijd hard). Ik heb daarmee denk ik zo veel goede karma punten gescoord, dat het pakketje met de nieuwe speelstukken vandaag als beloning voor mijn goede gedrag in de post zat!

Ik ben super blij met mijn nieuwe speelstukken. Ze zien er echt fantastisch uit. Ik ben er nog niet over uit welke mijn favoriet is. Ik denk het ijsvogeltje, maar de uil vind ik ook echt heel mooi geworden. Ik weet in ieder geval al wat ik vanavond ga doen!

Voor wie nou ook hebberig wordt: ik heb deze speelstukken gekocht bij Meeple Source. Naast deze vogels kan je ook nog uit andere vogels kiezen, maar ik vond ze te duur om alles te kopen (had ik graag gewild) en heb daarom de leukste uitgezocht. Ze verkopen overigens ook voor andere spellen prachtige upgrade kits. Liefhebbers van de vogel-tekeningen van Wingspan wil ik verder nog graag wijzen op de website van de illustrator. Op deze website kan je posters kopen met de tekeningen die op de kaarten staan (ook hier word ik heel hebberig van maar bij gebrek aan lege muur ben ik niet voor de bijl gegaan).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *