Piratengevecht

Geplaatst door

Vanaf 2 spelers
30 minuten
Uitgever: Ravensburger (2006)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

Kinderen lopen bij het vieren van een pakjesavond meestal direct naar de grootste doos (sommige volwassenen doen dat nog steeds, maar dat terzijde). Dit spel zal dan zeker het eerste kado zijn dat uitgepakt gaat worden. Met recht mag het zich XXL noemen! Het is de grootste doos in mijn spellenverzameling.

Het spelmateriaal is evenredig groot aan de doos. Twee schitterende piratenboten die over een heel groot doek varen dat op de grond kan liggen (of een ruime tafel), en waar echt werkende kanonnen op zitten. Het spel zelf duurt net zo lang als het opzetten van het spel. De boten hebben losse masten, boegbeelden, vlaggen natuurlijk en zelfs een lantaarntje. De kanonnen zijn voorzien van rubberen pijlen. Ook is er een toren die schatten bevat, net als beide boten.

De bedoeling van het spel is nu om met je pijl bepaalde objecten te raken op de boot van de tegenpartij of op de toren. Met goed mikken kan je zelfs luiken open schieten waar dan schatkisten uit glijden! Het spelelement wordt vooral bepaald door een draaischijf. Voor je beurt geef je de pijl een zwengel en waar deze eindigt bepaald hoeveel stappen je mag varen/keren en hoe vaak je mag schieten. Een andere bepalende factor zijn je schietkunsten. De pijlen hebben behoorlijk wat kracht en je kunt er dus buiten het spel ook veel lol aan beleven (even oefenen).

… en de waardering

Het materiaal is geweldig, zelfs mijn zoontje van pas 2 begon direct op het speelkleed te zwemmen en aan de kanonnen te rommelen. Eigenlijk is het meer speelgoed dan spel. Toch geeft het spel en de daarbij behorende regels een lijn aan bij het spelen met de boten. Anders wordt het een lukraak schieten en dat verveelt snel. Een beetje competitie is nooit weg. En dat kan nu juist heel goed in combinatie met de regels. Er is al een gevorderden variant maar dit spel leent zich bij uitstel voor huisregels. (wie als eerste het schip van de ander total loss heeft geschoten wint, het is maar een suggestie).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *