Rubik’s Cage

Geplaatst door

2-4 spelers (vanaf 7 jaar)
10 minuten
Uitgever: Jumbo, 2019

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel…

Mix boter, kaas en eieren, vier op een rij en de goede oude rubiks cube en je hebt dit nieuwe puzzelspelletje Rubik’s Cage. Je begint met een leeg raster. Van beide zijden kan het rooster eraf worden gehaald en blokken in zes verschillende kleuren er in gestopt worden. In je beurt mag je één van je blokken in de kubus doen, een laag één slag van 90 graden draaien, of de hele kubus onderste boven zetten. Met de laatste twee acties vallen blokken vaak op een heel andere plek weer naar beneden.

Bij twee spelers heeft iedereen twee kleuren. Door het draaien en zeker het omkeren van de kubus kan een mooi opgezet plan letterlijk overhoop gegooid worden. Als het je lukt om drie blokken van dezelfde kleur op een rij te krijgen horizontaal, verticaal of diagonaal, heb je 3 op een rij en gewonnen.

…en de waardering

Het is niet verbazend dat er geen auteur bij dit spel vermeld staat. Het is meer een puzzel dan  een spel en lijkt wel heel erg op 3d 4 op een rij, al zijn het er nu 3. Het draaimechanisme geeft wel een extra verrassingselement aan het spel. Kinderen vinden het leuker dan volwassenen, dus gooi het als vermaak onderweg op de achterbank en je hebt weer een tijdje relatieve rust.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *