SeaSim

Geplaatst door

2 spelers
30 minuten
Auteur: Corné van Moorsel
Uitgever: Cwali (2004)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

Op de voorkant van Sea Sim staan twee haaien die beide azen op hetzelfde ontzettend bange visje. Dit schitterende artwork geeft meteen aan wat voor een spel je kan verwachten: een tweepersoonsspel waarbij de spelers haaien voorstellen die schattige visjes proberen te verorberen.

In de doos zitten een groot speelbord, flink wat houten visjes in verschillende kleuren en wat kartonnen fiches die de haaien voorstellen. Met behulp van een schema wordt bepaald waar de eerste scholen met vis komen te liggen. Daarna plaatsen de spelers hun drie haaien op het bord en kan het snaaien beginnen.

Tijdens je beurt mag je haai altijd een slagje draaien en daarna zwemmen. Elke haai lust maar één soort vis (al kan je dat wisselen als je daar twee beurten honger lijden voor over hebt). Je haai mag of naar het aangrenzende lege veld zwemmen of in een rechte lijn door de juiste schol vissen. Het is niet toegestaan om over andere haaien of andere soorten vissen heen te zwemmen.

Nadat alle haaien hun ding gedaan hebben, slaan de kleine visjes aan het voortplanten. Alle velden die grenzen aan twee visjes van dezelfde kleur worden voorzien van een verse vis. Hierna begint het vreetfestijn voor de haaien opnieuw.

De gezondheid van je haaien wordt bijgehouden met punten. Iedere beurt moeten alle haaien één punt inleveren, maar krijgen ze er ook voor iedere opgevroten vis een punt bij. Het spel is afgelopen als iemand geen punten, meer dan 22 punten of er tussen de spelers een verschil van tien levenspunten of meer is ontstaan.

… en de waardering

Sea Sim kan mij afgezien van de schitterende verpakking niet echt boeien. Er gaat mij teveel tijd zitten in verplichte zetten (het oprapen van de opgegeten visjes, het verzetten van de gezondheidsmeter en het plaatsen van de verse aanwas van nieuwe visjes). Bovendien is het vaak wel duidelijk wat de beste zet is dus ook daar heb je te vaak weinig keuzevrijheid. En doordat iedere beurt eigenlijk hetzelfde is, duurt het spel gevoelsmatig erg lang, ik mis een goede climax. Het is bovendien mogelijk dat de spelers elkaar heel erg in evenwicht houden waardoor het spel ook echt lang kan duren (in theorie zelfs oneindig).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *