Spel aan de Maas: 13 november 2001

Geplaatst door

Spelers: Andries, Anne-Marie, Bas, Bastiaan, Dirk Jan, Helen, Herman, Jorrit, Paul, Peter Hein, Wendy en Xander

Gespeelde spellen:

Torres (2x)
Risk
In de Ban van de Ring

Vanavond waren er weer genoeg mensen om drie tafels te vullen. Xander en Herman waren er voor het eerst; Paul was het blijkbaar goed bevallen, want vanavond was hij weer van de partij.

Torres

Spelers: Herman, Jorrit, Paul en Xander

Xander. Herman en Paul stonden Wendy?s spellenkast te bewonderen, en toen een van hen Torres opmerkte, greep Jorrit zijn kans om dat op tafel te leggen. Er werden twee potjes gespeeld; het eerste werd door Herman gewonnen.
Nadat in het eerste spel Xander de beginspeler was geweest werd besloten Jorrit deze eer nu te gunnen. Het spel ging in de eerste fase zeer gelijk op. Het kopen en spelen van de actiekaarten bleek leuke effecten tot gevolg te hebben. De spelers bleken toch wel erg aan elkaar gewaagd te zijn en tot de laatste ronden was het moeilijk in te schatten wie er ging winnen. Jorrit kon het niet laten de andere spelers goeie tips te geven. Paul bouwde stug door aan z’n eigen twin towers en was de anderen net voor met een blokkeringsactie. Deze riepen daarna om het hardst dat Paul wel zou gaan winnen maar dat was niet het geval. Vooral Herman die z’n ridders goed had verdeeld sprokkelde de meeste puntjes bij elkaar en won. Jorrit mopperde nog dat hij wel erg veel nadeel had van het feit dat-ie steeds moest beginnen. Gezien de uitslag Herman, Xander, Paul, Jorrit – de omgekeerde spelvolgorde – waarschijnlijk wel terecht. Bij het nalezen van de spelregels na het spel bleken we inderdaad een foutje gemaakt te hebben. De speler die er na een fase (puntentelling) het best voor staat is in de volgende fase de beginspeler.

Uitslag:
1e potje: Jorrit 269, Xander 262, Paul 240, Herman 230
2e potje: Herman ca. 250, Xander ca. 240, Paul 230, Jorrit 229
Waardering: Jorrit en Paul 4, Herman en Xander 3

Risk

Spelers: Andries, Bastiaan, Helen/Jorrit

Andries en Bastiaan zijn echte Riskliefhebbers, en toen mede-fan Helen dit spel opperde, waren ze direct van de partij. Andries en Bastiaan verstevigden hun positie in Australiƫ en Zuid-Amerika door regelmatig te versterken, terwijl Helen meer op de aanvalstoer ging. Dit leverde haar veel kaartjes en uiteindelijk Afrika op, maar doordat ze te weinig legers had om dit continent te verdedigen, verschoof haar positie meer naar Europa (als waren het asielzoekers). De opdrachten waren nog ver verwijderd van vervulling: Andries stond erg sterk in Australiƫ, maar had dit continent niet nodig voor zijn opdracht. Dit laatste gold wel voor Helen en Bastiaan. Het potje sleepte zich voort, en helaas werd het voor Helen te laat, die er de volgende ochtend weer vroeg uitmoest. Jorrit naam haar plaats in, maar ook hij slaagde er niet in het spel te versnellen; het zat gewoon muurvast. Omdat ook Andries naar zijn bed begon te verlangen, werd er uiteindelijk maar besloten tot een remise.

Waardering: allen 5

In de Ban van de Ring: Vrienden en Vijanden

Spelers: Anne-Marie, Bas, Dirk Jan, Peter Hein, Wendy

Anne-Marie had aangegeven dit spel weer eens te willen spelen, en aangezien Peter Hein net de uitbreiding ?Vrienden en Vijanden?in zijn bezit had gekregen, ging hij hier graag op in. Ze werden in Midden-Aarde vergezeld door Wendy (Dikkie), Bas (Frodo) en Dirk Jan (Sam). Anne-Marie speelde met Merijn, Peter Hein was Pepijn.
In Breeg ging alles nog redelijk goed, en met hulp van Tom Bombadil werden al snel wat vijanden verslagen. De vijanden kostten veel aandacht, die werd afgeleid van de avonturensporen. Helaas was het niet mogelijk Moria te omzeilen, en toen het Reisgenootschap in Isengard arriveerde, stond eigenlijk alleen Pepijn nog redelijk ver van Sauron. Sam, die inmiddels Ringdrager was, was slechts drie vakjes van Sauron verwijderd, dus iedereen voelde het einde naderen. Toen ook in Isengard de vervelende gebeurtenissen elkaar snel opvolgden, was duidelijk dat het een afgelopen zaak was. Er restte alleen nog de keuze om de Ring aan Sauron of Saruman te laten. Het avontuur strandde op vakje 26, met 19 verslagen vijanden.

Waardering: Anne-Marie 4+, Peter Hein en Wendy 4, Bas en Dirk Jan 3